0

М ного от родните ни изпълнители скандализираха почитатели с избора на видеоклиповете им.

Андреа засне кавър, посветен на баба й, върху гроба на Иван Вазов, Рут и Лорена се качиха върху паметници, а Диона се окъпа в 70 литра прясно мляко.

Кавър

На 1 юли попфолк изпълнителката Андреа представи в YouTube своя нов клип. Видеото е към кавъра на песента DŽANUM, чийто оригинал се изпълнява от TEYA DORA. Част от кадрите са заснети на гроба на Иван Вазов, намиращ се в центъра на София, близо до храм „Св. Александър Невски“, и това предизвика полемика в интернет. В социалните мрежи тя обяви, че песента е посветена на нейната прабаба, която била близка с Вазов. „Снимахме клипа на гроба на Иван Вазов, който преди горе-долу 100 години каза на прабаба ми Ана, че трябва да продължи да пее. И даде роза, когато пееше в театър “Ренесанс” и заместваше Мими Балканска, както пише в дневника й. Но прадядо не даде! Каза, че певиците не са достойни жени. Аз направих този кавър за теб!“, поясни певицата в платформата за споделяне на видеа.

Културният министър Кръстю Кръстев коментира скандала с клипа на Андреа: „Да, изгледах го това видео. Няма да го коментирам. Това е въпрос на вкус. Аз уважавам мнението на всички. Да, имам собствено мнение и го защитавам. Ако ме питате дали има нарушение, трябва да ви цитирам точно нещо. Инспекторатът за охрана на културното наследство направи проверка и установи, че няма нарушение. Но това е въпрос на морал, на етика, на нравственост, ако искате. Оставям всеки сам за себе си да го притегли и да го реши", подчерта Кръстев. И допълни: „Не смятам, че това е мястото за интерпретация на изкуството, и затова казах, че всеки сам за себе си трябва да го реши“.

Интернет

Храм

Рут и Лорена пък се качиха върху паметници. Двете изпълнителки разбунтуваха мрежата и предизвикаха редица дебати, след като се покатериха върху духовни паметници в България. Първо избухна скандалът заради провокативната фотосесия на Рут Колева. На снимките тя позира за модно списание, качена върху мраморен саркофаг, символизиращ загиналите в Априлското въстание. Кенотафът е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен “Паметник на трите поколения”. Рут бе дадена на прокуратурата, певицата отговори, че мястото изобщо не приличало на паметник, а било направо тоалетна. Попфолк певицата

Лорена пък скандализира с видеото към песента „Крадена любов", заснето на територията на православен храм „Св. св. Петър и Павел“ в местността Петров кръст в самоковското село Ковачевци. Движенията на певицата провокираха реакция от църквата. Лорена е качена на камбанарията пред светия кръст, което беше недопустимо за всички зрители. Митрополията твърди, че това е направено без съгласието й. Лорена отвърна, че въпросната камбанария от години била без камбана и не приличала на свещено място.

Интернет

Интернет

Клеопатра

Певицата Диона се окъпа в 70 литра прясно мляко. За това се похвали самата тя в социалните мрежи още преди да излезе песента й. Става въпрос за снимките на един от проектите й, наречен „Клеопатра“. В клипа изпълнителката се опитва да пресъздаде историята на Клеопатра. Но нейното признание стана обект и на хейтърски коментари, което я изкара извън релси и скочи да се защитава сама. Хейтърите посочиха, че Диона е похабила напразно млякото, вместо да помогне на наистина нуждаещи се хора, които умират от глад. „До всички хора, които си позволиха да ме порицават за млякото в клипа: Така, първо ходя на благотворителни концерти поне веднъж месечно и съм помагала на бедните много повече от вас, които плюете пред монитора. Второ, истинската Клеопатра също се е къпала с мляко, но народът й я е благославял, не я е плюл за това. В крайна сметка не мога да нахраня всички бедни, нито пък ще позволя това, че има бедни, да попречи на качеството на видеата ми… Защо не нападнете всички хора с възможности, че си купуват скъпи къщи и коли, докато някой там някъде гладува ?! Що за логика… Осъзнайте се", ядосано обясни брюнетката.

Интернет

Славина Думбалска, която е известна в Ютуб пространството, също дебютира в музиката със скандален клип, на който си показа гърдите. Песента се казва „Лошо момиче“, а във видеото Славина разкопчава ризата си и се показва чисто гола от кабриото, на което се вози. Въпреки това тя успя да завладее последователи и почитатели.

Интернет

Певица на Галин дебютира с гол клип

Преди 2 години 19-годишната Симона представи песента си „Момиче от лед“. Протежетата на фолкпродуцента задминават по хитове големите имена в жанра. Видеото стана номер 1 в българския YouTube. Фолкзвездата Галин, който се изявява и като продуцент на най-хитовите млади изпълнители в жанра напоследък, представи новата певица в своя лейбъл „Алфа Мюзик“. Симона предизвика вълна от коментари с дебютното си парче „Момиче от лед“, заради провокативния клип, в който е гола, прикриваща тялото си с ръце. Много от чалга феновете харесаха гласа и изпълнението на червенокосата хубавица, но я заляха с критики заради голотата, която показва още в първия си клип. Само в първия ден песента събра над 300 000 гледания и се нареди на първо място в най-бързо набиращите популярност видеоклипове в платформата за музика.

Интернет