Необходими продукти:
- 500 г кайма
- 2 филийки хляб
- 1 яйце
- по 1/2 ч.л. смлян черен пипер
За омлета:
- 2 яйца
- 40 г грах от кутия
- 40 г зърна варена царевица
- 20 г пикантен кашкавал
- 50 г мариновани гъби
- 2 кисели краставички
Начин на приготвяне:
Накиснете хляба във вода. Изцедете го и го прибавете към каймата. Добавете яйцето и подправките. Омесете каймата добре и я оставете настрана. Разбийте яйцата, посолете малко и ги изсипете в намазан с мазнина тефлонов тиган. Отгоре разпределете равномерно граха, царевицата и нарязаните на ситно краставички и гъби. Настържете кашкавала. Омлетът трябва да се запържи отдолу до червено и да хване коричка.
Намазваме лист хартия за печене с малко мазнина. Сложете каймата и я разстелете на тънък слой (около 1 см). Отгоре сложете омлета. Завийте на стегнато руло с помощта на хартията, така че ръбчето да се похлупи и остане отдолу. Поръсете с настърган кашкавал. Печете на 220 градуса за 20-25 минути до кафяв загар. Извадете и леко охлаждате за около половин час. Нарежете порциите под лек диагонал.