0

Необходими продукти:

  • 500 г кайма
  • 2 филийки хляб
  • 1 яйце
  • по 1/2 ч.л. смлян черен пипер

За омлета:

  • 2 яйца
  • 40 г грах от кутия
  • 40 г зърна варена царевица
  • 20 г пикантен кашкавал
  • 50 г мариновани гъби
  • 2 кисели краставички

Начин на приготвяне:

Накиснете хляба във вода. Изцедете го и го прибавете към каймата. Добавете яйцето и подправките. Омесете каймата добре и я оставете настрана. Разбийте яйцата, посолете малко и ги изсипете в намазан с мазнина тефлонов тиган. Отгоре разпределете равномерно граха, царевицата и нарязаните на ситно краставички и гъби. Настържете кашкавала. Омлетът трябва да се запържи отдолу до червено и да хване коричка.

Намазваме лист хартия за печене с малко мазнина. Сложете каймата и я разстелете на тънък слой (около 1 см). Отгоре сложете омлета. Завийте на стегнато руло с помощта на хартията, така че ръбчето да се похлупи и остане отдолу. Поръсете с настърган кашкавал. Печете на 220 градуса за 20-25 минути до кафяв загар. Извадете и леко охлаждате за около половин час. Нарежете порциите под лек диагонал.