0

А ко се чудите как да опаковате багажа си лесно, красиво и практично, то правилният ход е само един –  доверете се на органайзерите за път. Да внесете ред в куфара е сложна задача, особено ако ви чака дълго пътешествие, но идеалната подредба е мисия възможна, стига да сте се заредили с доза търпение и идеи – кое, как и къде да позиционирате.

Идея

Разбира се, най-много място заемат дрехите. Повечето хора отказват да носят ютия, разчитайки, че в хотела или къщата за гости, където възнамеряват да отседнат – уредите ще са налични. Често обаче очаквания и действителност се разминават. Ето затова е важно да наредите тоалетите си така, че да запазят красивия си вид, без намачкване и ненужни по плата линии. За целта използвайте текстилни торбички, в необходимите в размери, за дрехи. Освен че вашите блузи, ризи, панталони и поли ще останат непокътнати, те ще бъдат защитени. Неведнъж се е случвало по време на трансфери да се счупи парфюм или пък да се спука кутийката на лосион за тяло – е, тогава последиците са навсякъде.

Това е една от причините органайзерите за козметика да са още по-търсени и желани. Дамите трябва да обърнат специално внимание на грима – забравете за обикновения несесер, чийто плат пропуска. Сенките приберете на едно място, кремовете на друго, а продукти като пудра и фон дьо тен, опаковайте допълнително. Четките, които използвате би следвало да се подредят в миничанта, с вътрешни разделения и допълнителни джобове.

Instagram

Instagram

Внимание

Едно от най-лошите неща, които могат да ви споходят е да изгубите скъпо бижу или да навредите на вида му, като се одраска, скъса и т.н. Затова ви препоръчваме да използвате чанти и за тях. Моделите са така изработени, че колиета, гривни, обеци и пръстени се съхраняват на различни места, без да имат допир помежду си. Обикновено чантите са създадени от мек плат, който се нагъва на руло, така не само улеснява процеса при избор, но и спестява място в куфара. Всъщност бихте могли да използвате и дамската си чанта.

Трик, който може да ви е от помощ – пътувайте с най-обемните си дрехи, аксесоари и бижута. Разбира се, ще се отървете от тях още при кацането на самолета или пък при слизането от автобуса, без значение. Въпросът е, че няма да имате допълнителен багаж, който да се таксува.

Instagram

Обувките са в кутии

Най-добрият съвет за път и по-специално – за избора на обувки е – вземете само едни чифт! Често това е невъзможно, особено при представителките на нежния пол, които предварително са съчетали дрехите си с висок ток, ниски сандали, еспадрили и пр. Ако сте решили, че ще носите любимите си обувки, то направете така, че те да бъдат на сигурно място, а именно в специални за целта твърди кутии, които ще ги предпазят от намокряне, измачкване и накъсване. Разбира се, ако сте с ръчен багаж в самолета например, то твърдият модел не е препоръчителен. Доверете се на меките предпазващи торбички и ги позиционирайте най-отгоре.

Instagram