0

В одоноска полива пътя на фолкпевицата Мария в новия й видеоклип „Ангел мой“, разкри пред „Телеграф“ самата тя. „Снимахме на един безлюден път и водоноската два часа го мокреше. Както валеше два седмици непрекъснато, така уцелихме точно този ден да е истинска пролет“, сподели звездата.

Цветно

Музиката на песента е сръбска, която хем напомня на песните от едно време, хем е модерна, с различно звучене. „За първи път я чух, докато шофирах. Моят мениджър Светослав Кюркчийски ми я пусна като поздрав и много ми хареса. Два пъти отправяхме запитване за закупуване на правата, оказа се, че и други колеги са я искали, но за няколко часа успяхме да ги уредим. Трябваше да им пращам рекламни материали, тъй като каналът ми в YouTube е много нов, искаха да знаят на кого я дават“, казва Мария.

За българския текст се доверила на Ники Гурманов, който се прочу като полицая от забавните клипове на „Светът на Ванката“. „Решенията ги вземаме заедно със Светльо. Аз бях поизлязла от бранша и той ми препоръча Ники. В момента наистина е най-добрият текстописец – нов кадър е и подрежда думите по различен начин. Те думите са едни и същи, но казват различни неща. За два дни написа текста. Даже го взех с мен по време на записа в студиото. Оказа се, че пее много хубаво и го накарах да запише беквокалите. Харесва ми, когато има повече вокали, по-цветно става“, призна тя.

От раз се получил записът, а след него изпили по една водка за отличния резултат.

Премиера

Премиерното изпълнение на „Ангел мой“ на живо ще бъде на 18 ноември в Боровец. Дотогава феновете й могат да се насладят на видеоклипа, който Люси Иларионов е заснел.

„Много интересно съвпадение се получи – записахме песента на 11.10., а снимахме клипа на 1.11. Много единици се събраха, а аз вярвам в астрологията, проучвам я, вслушвам се в тези знаци. „Снимала съм с всички режисьори, дори и филмови, които първо с мен са правили клипове, даже не знам дали след това са имали други. Но Люси е единственият, който може да изрази песента с движение, да те направи по-красива и по-секси, отколкото си. Освен това е изключителен музикант, коректен е, а сега показа и приятелство. Не беше лек проект, затова искам да благодаря на всички, които помогнаха и работиха по него. Оператор е Йордан Петков, а тоалетите ми са на Борче Ристовски.

Дългата рокля е от юбилея ми 20 г. на сцената, сега, като я облякох, се оказа, че тогава съм била с 2-3 кг отгоре, та трябваше да се свие откотюра. Като отидох за нея, видях на манекена на витрината другата рокля. Много ми хареса и веднага я пробвах – оказа се точно по мярка“, разказва Мария.

Корекции

Във видеото участват и танцьорите от балет „Фейм“. „С тях работя повече от 20 г. Те имат сериозен гардероб и без да искаме, се уцелихме с тоалетите, един екип сме си.

Умрях от студ, но пък голям купон стана, много забавно. 45 човека бяхме на терен – 10 танцьори, моят личен екип, фризьори, гримьори, екипът на Люси, от спонсорите имаше една група, други гости.

Първо снимахме в базата на едни приятели – там беше топло и красиво, после се преместихме навън. Снимахме в сряда, а в петък сутринта ставам към 7 ч. сутринта и получавам файл.

Викам си – леле, сигурно нещо сме объркали. Оказа се, че клипът е готов, монтиран, за цветови корекции. Нито един кадър не съм върнала. Не помня даже откога не съм го правила, Люси толкова добре ме познава, че ако трябва аз да си избирам кадрите, сигурно ще сложа не най-добрите. Аз мислех, че ще е готов най-рано в понеделник, затова го пуснахме в Ютуб по никое време, още в петък вечерта“, споделя още звездата.

Гръцки дискотеки въртят „Обичам да е лято“

Голяма част от това лято Мария е прекарала в Гърция, където с изненада установила, че въртят летния й хит „Обичам да е лято“. „Тази песен е на 13-14 г., всички дискотеки у нас си откриват програмите с нея, но се оказа, че и в Гърция я пускат – половината на български, другата на гръцки. Стана ми много приятно. То вече 80% от клиентите им са българи и много разчитат на тях. Канят им български изпълнители там, поздравяват се с български песни, вее се нашето знаме. Това ме изпълва с гордост“, разказа певицата. Тя стартира годината ударно с „Любовта му“ - стара гръцка песен, която искала да изпее от години, а през лятото пусна и „Аз коя съм“. „Следващата изненада ще бъде през януари, около рождения ми ден. Вече е избрана песента, през декември ще я запишем и снимаме, надявам се да бъде продължение на „Ангел мой“, която е подарък за всички, които не ме забравиха през годините“, издаде Мария.