0

Д а не ти е у до́ма – със сигурност всички бъдещи свекърви са си казвали това, докато гледаха един от любимите сериали на 90-те - „Женени с деца“.

Фръцлата Маргарет (Пеги) Бънди с бухналата си прическа, прилепналите дрешки и позата крак връз крак на дивана предизвикваше завист у жените и съблазняваше мъжете, които, напук на всичко, мечтаеха да са на мястото на продавача на обувки Ал Бънди. И някоя Пеги да ги наказва редовно, като ги тика към спалнята да изпълняват съпружеските си задължения.

Ролята на червенокосата фурия Пеги (на Ал), която я мързи да гледа и мисли само за секс, изстреля на върха актрисата Катрин Луис (Кейти) Сегал, но тя е не по-малко успешна и като певица и текстописка. И заслужено от 2014 г. има своя звезда на Холивудската алея на славата. На 19 януари 2024 г. чаровната брюнетка прави 70. С ръка на сърцето, никой няма да й ги даде.

Getty Images

Семейство

Родена през 1954 г. в Холивуд, щата Калифорния, САЩ, тя е от семейство, което принадлежи на света на шоубизнеса и в което има пет деца. Нейната майка, Сара Зуилинг, е певица (сценичното й име е Сара Мейкон), продуцент и телевизионна водеща. Умира от сърце през 1975 г. Бащата Борис Сегал, украинско-еврейски имигрант, е режисьор. През 1977 г. той се жени за танцьорката и актриса Мардж Чемпиън, вдъхновила Уолт Дисни за създаването на анимационната Снежанка. Тя почина на 101 години през 2020-а. Бащата на Кейти Сегал почива през 1981 г. след нещастен случай на снимките на минисериала „Третата световна война“. Трима от четиримата братя и сестри на Сегал са актьори, но сред тях не е Стивън Сегал, както някои предполагат.

Нейните по-малки сестри близначки Джин и Лиз и брат й Джоуи. Другият й брат Дейвид е адвокат, женен за актрисата Макнали Сегал.

Катрин получава образование в Калифорнийския институт по изкуствата и прилага знанията си на практика, като се обръща към изкуството на киното: през 1971-1975 г. тя участва в няколко телевизионни филма (включително участие в епизод на „Коломбо“).

Getty Images

Кръстник

Неин кръстник е известният продуцент на ситкоми и писател Норман Лиър. През 2016 г. и Кейти, и Норман признават, че тя не само е негова кръщелница, но и че той е запознал родителите й един с друг.

Музикалната си кариера Сегал започва кариерата си в шоубизнеса като певица и автор на песни. През 1973 г. тя е беквокалистка на различни певци, включително Боб Дилън, Ета Джеймс и Таня Тъкър. През 1976 г., като член на група без име, тя участва в албума Moon over Brooklyn. Тя е член на резервната група на Бет Мидлър The Harlettes през 1978 г. и отново през 1982 –1983 г.

Тя изпълнява беквокали в соло албум на Джийн Симънс, албума на Моли Хатчет Take No Prisoners и сингъла на Оливия Нютън-Джон от 1985 г. Soul Kiss. Пее и песента It's the Time for Love от филма „Тиха ярост“ с Чък Норис, както и много други. На 19 април 1994 г. Сегал издава първия си солов албум, а на 1 юни 2004 г. излиза вторият й албум „Стая“. Участва и в саундтрака на филма „Синове на анархията“. Междувременно загрява за бъдещата си слава на актриса и на екрана. Звездният й час идва с ролята на фурията Пеги. Сериалът „Женени с деца“ продължи 11 години. На прослушването за ролята Кейти носи червена перука и с одобрението на продуцентите този образ е пренесен в ситкома.

Грива

След края на „Женени... с деца“ Пеги забравя за тупираната прическа и приглажда буйната екранна грива. Следват още няколко телевизионни филма. Известна е още с ролята Лийла в култовия сериал „Футурама“, с участието си в „Осем прости правила“ и с ролята на Джема Мароу в сериала „Синове на анархията“.

Между 1977 и 1981 г. е омъжена за Фреди Бекмейер, между 1993 и 2000 г. - за Джак Уайт, с когото имат 2 деца. Третият й брак, от 2001 г., е с писателя, продуцент и актьор Кърт Сътър, който е по-млад от нея – на 5 май ще направи 64. През 2007 г. се ражда дъщеря им Есме Луиза. По-късно актрисата признава, че това е станало чрез сурогатна майка.

Сегал описва себе си като „културна еврейка“, но без „официален религиозен опит“.