0

К акто обеща преди броени дни, собственикът на Twitter приложи временно ограничение за броя туитове, които потребителите могат да прочетат за един ден, каза самият той.

НОВО 20: Илон Мъск пак бърника по Twitter

В туит той уточни, че непотвърдените акаунти могат да четат до 600 публикации на ден.

Потвърдените акаунти са ограничени до четене на 6000 публикации на ден, докато новите непроверени акаунти могат да виждат само 300 публикации на ден, добави той.

По думите му временните ограничения са за справяне с „екстремни нива“ на бракуване на данни и манипулиране на системата.

Известна като „синя отметка“, значката за потвърждение беше предоставена безплатно от Twitter, преди г-н Мъск да поеме управлението му. Сега повечето потребители трябва да плащат абонаментна такса от 8 долара (6,30 паунда) на месец, за да бъдат потвърдени.

Илон Мъск купи компанията миналата година за 44 милиарда долара (35 милиарда паунда) след много колебания. Той беше и силно критичен към предишното ръководство.

Скоро след като поема управлението, той съкращава работната ръка от малко под 8000 служители на около 1500.

В интервю за BBC той каза, че съкращаването на работниците не е било лесно.

Инженерите бяха включени в съкращенията и напускането им породи опасения относно стабилността на платформата.

Но докато Мъск призна за някои проблеми, той каза пред BBC през април, че прекъсванията не са продължили много дълго и платформата работи добре.