0

А мериканската актриса Гуинет Полтроу има фигура, на която десетки жени по света завиждат. Наскоро се похвали, че даже и на 51 години, талията й е все още 60 сантиметра. При някои нейни връстнички това е обиколката на едното бедро.

Дългите стройни крака, еластичната кожа, стегнатият корем са резултат не само от гени. Носителката на „Оскар“ е активен привърженик на здравословния начин на живот. Още през 2008 г. тя създава своя собствена компания, която насърчава здравословен, естетичен, обмислен начин на живот. Вероятно затова не последва примера на много нейни колежки, които се окепазиха, подлагайки се на пластични операции. Бръчките край очите издават реалната й възраст. Но тялото й още е като на 20-годишна.

Както казва актрисата, когато е била малка, майка й я е научила да яде здравословна органична храна. Години по-късно Полтроу все още следва това и сега учи децата си на проста здравословна храна.

Актрисата рядко публикува откровени снимки в социалните мрежи, но и от официалните фотоси се вижда, че фигурата й е перфектна. В по-голямата си част нейните откровения, споделени с феновете, се състоят в ежедневни моментни снимки със семейството и приятелите. Гуинет обаче често публикува вкусни снимки на ястия с полезни рецепти. Тя уверява, че съзнателното правилно хранене и детоксикация са нейната тайна, която е готова щедро да сподели с всяка дама, която би искала да е като нея.

Вълшебната зимна супа на Гуинет Полтроу, идеална за студеното време е от моркови и джинджифил. Необичайната комбинация придава на ястието необичаен кремообразно-сладък вкус.

Всички съставки за супата могат да бъдат закупени съвсем свободно. Пилешкият бульон може да се замени със зеленчуков бульон. Времето за приготвяне на супата е 55 мин. А ето и как се приготвя:

Продукти:

лук - 1 бр.

Чесън - 2 скилидки

корен от джинджифил - 1 бр.

кокосово масло - 2 с.л.

смлян кориандър - 0,5 ч.л.

гарам масала: 0,5 ч.л.

кимион - 1 ч.л.

Моркови – 500 г

пилешки бульон - 700 мл

сол и черен пипер - на вкус

Приготвяне:

Нарежете лука, морковите и чесъна на тънки филийки. Смелете добре джинджифила. Ще ви трябват две супени лъжици нарязан джинджифил.

Изсипете кокосовото масло в тиган с дебело дъно и го загрейте. Добавете там лука и щипка сол. Покрийте и гответе на слаб огън, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне, но внимавайте да не изгори, защото супата ще нагарча.

Добавете чесъна и смления джинджифил. Разбъркайте за 1 минута. Добавете кимион, кориандър и гарам масала. Разбъркайте още една минута.

Изсипете бульона в тигана. Следват произволно нарязаните моркови и още малко сол на вкус. Оставете сместа да заври. След това намалете котлона и оставете да къкри, докато морковите престанат да хрупат (около 20-30 минути).

С блендер пасирайте зеленчуците с бульона до кремообразна смес.

Подправете на вкус със сол и черен пипер. Ако желаете, добавете малко кокосово мляко за по-кремообразен вкус. Сервирайте супата топла.