0

„Възможен ли е редът в детската стая?” - отговорът на този въпрос вълнува хиляди родители, които имат щастието да отглеждат будни и весели наследници. Освен наложилия се бохо стил в зоната на малчуганите през 2023/2024 интериорните дизайнери обръщат изключително внимание на практичната и удобна подредба от мебели до аксесоари. Обединявайки стил и функционалност, те се стремят към създаването на територия, която поглъща и удовлетворява представите на най-малките собственици, а в същото време осигурява приветлива визия и лесна поддръжка за техните майки и бащи.

Стъпки

Нашият основен съвет е да се стремите към по-опростената визия, без излишно обзавеждане или декор. Украсите вероятно ще ви донесат капка щастие, но в останалото време ще задържат прах и заемат място. Разположете мебелите рационално. От ключово значение е да има повече свободно пространство. Например, ако леглото на вашето момче или момиче е позиционирано в единия ъгъл, то другият е страхотна опция за кът за игра. Гардеробът или скринът трябва да са на удобни за вас самите места, особено ако децата ви са на възраст 0-3 години. Така буквално всичко ще бъде на мечтаната една ръка разстояние. Монтирайте рафтове, а допълнителните шкафове прилепете до стената. В средата на стаята поставете килим, така популярните в последната петилетка минимаса и столове не са примамливи за малките, вашият ангажимент е да им подарите терен, останалото повярвайте - ще бъде тяхна задача и миг на забавление.

Дизайн

По отношение на малките играчки, дрехите, аксесоарите, подаръците и купищата миниатюрни декорации - използвайте твърди кутии и органайзери. Новият сезон предлага шкафове с интересен дизайн - от една страна, място за съхранение, от друга, украса под формата на влакче, камион и т.н. Това е чудесен вариант за играчките, в единия шкаф разположете коли, в другия кукли… Можете да избирате по вид, по размер или по цвят.

Органайзерите за дрехи са повече от разнообразни, пазарът предлага изобилие от форми, размери и палитри. Бихте могли да наредите в отделни текстилни кутии бельо, чорапи, шапки или ръкавици. Ако неотдавна е проплакало вашето бебе, то на същия принцип наредете бодита, блузки и панталони. Спуснатите типове, предназначени за вътрешността на гардероба, са предимно от плат. Не рискувайте да навредите на вида им с тежки одеяла, обувки и др. Въведете ред, който впечатлява със стил.

Задължителната козметика, сухи или мокри кърпи, както важните за детето ви неща в ежедневието, използвайте отново за декорация. Повярвайте, че понякога сет от кремове и мече в края на колоната стоят далеч по-добре от десетки натъпкани дрънкулки.

За финал - ако имате време и желание, подсигурете кът за игра. Така фокусът за веселие пада директно там! Хитър ход, който гарантирано ще допринесе за организацията на стаята.