0

И деи за съчетания на прясно зеле и свинско месо намираме на 1001recepti.com.

С лук и моркови

Необходими продукти:

  • 800 г свинско месо
  • 1 глава зеле
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 домата
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • сол
  • олио
  • 1 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Месото се измива и нарязва на парчета. Зелето се нарязва на тънки ивици и се претрива със сол, като се внимава да не се пресоли. Лукът и морковът се нарязват на ситни кубчета. Месото се запържва в дълбока тенджера с малко олио, така че да промени цвета си от всички страни. След това към него се добавят лукът и морковът и продуктите се задушават под капак до омекване. Щом се задушат, се добавя червеният пипер, разбърква се и се прибавя нарязаното и претрито със сол зеле. Добавя се гореща вода и ястието се оставя да къкри на тих огън до пълното омекване на зелето. Накрая, когато зелето е омекнало, се добавят останалите подправки и настърганите домати. Ястието се оставя да покъкри още десетина минути, след което се отстранява от котлона.

С печен джолан

Необходими продукти:

  • 1 кг свински джолан
  • 1 зелка
  • 2 домата
  • 2 печени червени чушки
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 100 мл олио
  • 2 домата

Начин на приготвяне:

Свинският джолан се запържва от всички страни за кратко и се поставя в тава. На негово място се слагат нарязаните лук, моркови и чушки и се задушават за няколко минути. Към тях се добавя нарязаното на ситно зеле и малко вода и се задушава до омекване. Щом обемът спадне, се добавят сол, черен пипер, кимион и настърганите домати. Разбърква се и сместа се добавя в тавата при месото. Залива се с гореща вода и олиото. Пече се под фолио на 200 градуса за 1 час. След това фолиото се отстранява и се пече още 20 минути.