0

З апочва сезонът на затъмненията през пролетта на 2024 г.

Първо е лунното на 25 март, а след това идва и слънчевото на 8 април. Двете затъмнения създават своеобразен коридор, който усилва добрите прояви у част от зодиите на принципа на побутването, но и ограничава повече други на принципа на задържането, твърдят вещи в тайните познания на астрологията.

Везни

През 2024 г. се очертават два коридора на затъмнение, през пролетта и есента. И двата ще преминат по оста Овен-Везни. Астролозите казват, че това е оста на взаимоотношенията - към себе си като индивид и към всички партньори, включително за делови и любовни въпроси. Ето защо е важно по време на затъмнения да обърнем внимание на това как изграждаме отношения с хората.

Сегашното лунно затъмнение е във Везни и тази зодия ще е една от най-засегнатите. Другите са Козирог, Телец, Скорпион и Рак. Везните са символът на връзките – лични и обществени, на справедливостта. Затъмнението пречи точно на тези сфери, давайки възможност за хитруване и мошеничество.

По време на сезона на пролетните затъмнения имаме две противоположни действия. От една страна излиза наяве скритото, а от друга пада мрак и забулване върху някои лични моменти или обществени процеси.

Това определено създава някои трудности. Но периодът между затъмненията е уникално време за положителна трансформация на съдбата, отсичат астролози. Имаме шанс да повлияем радикално на важни области от живота чрез собствените си усилия.

Меркурий

През пролетните затъмнения трябва да се отчете още един интересен факт – от 1 април Меркурий става отново ретрограден, правейки нещата непредсказуеми. Според астролози най-вероятно е точно онези моменти, които не работят, да се проявят в живота на всеки от нас. В общуването с хората, в отношенията в семейството и партньорите и т.н. проблемните точки ще се актуализират. В сферата на влияние на коридора на затъмненията са всички взаимоотношения и изпитанията за цената и силата на любовта. Взаимозависимите връзки, които са изградени върху хитрост и манипулация, много вероятно е да рухнат. Най-застрашени са двойки, в които двамата имат навика да се ревнуват, завиждат си и се потискат. Сексуалната несъвместимост и липсата на привличане към партньора много е вероятно да излязат наяве. Двойки, чиито връзки вече не се основават на любов, са силно заплашени. Тях ги скрепяват само комфорт един с друг, навик, както социални и морални задължения, които нямат нищо общо с това какво искат душите на двамата. Тези връзки могат да се сринат. Ако е имало конфликти или недоразумения в отношенията с партньора, може да настъпи раздяла на принципа, че и най-малкото камъче кола обръща.

Смята се още, че дългосрочното ухажване и опитите за създаване на съюз най-накрая може да ще бъдат увенчани с успех.

Двойки

Астролози казват, че двойките могат да намерят и много общи неща, дори любовта да е изстинала. Съветват, за да се поддържат и укрепват отношенията в романтични съюзи, двамата да се мотивират взаимно. Намерете общо хоби и страст. Практикувайте психологическа хигиена и се справяйте с неконтролируемите изблици на емоции. През този период можете да посветите повече време на задушевно общуване и анализ на това, което не ви харесва във връзката, за да пренаредите и подобрите. Коридорът на пролетното затъмнение ще бъде по-лесен за тези, които имат чувство за хумор, а също леко и позитивно отношение към живота, казват астроексперти.

Насоки

Астролози с устрем към психологията съветват: Избягвайте безпочвените конфликти, които ще се разгорят поради повишен емоционален стрес. Не бързайте да вземате решения за нови начинания по време на този пролетен сезон на затъмненията. Обмислете всичко на принципа за седемте пъти на мерене и веднъж на рязане. Привлечете подкрепата на експерти. Не обсъждайте въпроси за брак, деца, развод или разделяне на имущество, оставете го за след април. Не трупайте обида и негативни емоции. Не влизайте в битки. Почистете дома си, за да пречистите пространството и да хармонизирате вътрешното си състояние. Правете ритуали за енергийно обновяване. Анализирайте какво се случва, установете логически вериги от връзки - какво от това, което сте направили в миналото, е довело до това, което се случва в коридора на пролетните затъмнения. Благодарете за всичко, което се случва, проявете разбиране, любов и милост към другите.