0

Н а 1 юли Даяна можеше да отпразнува шестдесет и първия си рожден ден. Но, уви, трагична автомобилна катастрофа отне живота на принцесата на Уелс през 1997 г., когато тя беше само на 36 години. Въпреки това за такъв кратък живот Лейди Ди успя да спечели сърцата на милиони хора по света и да спечели титлата "Принцеса на народа".

Ето 6 от вдъхновяващите уроци, които Лейди Ди ни даде чрез своите действия и думи.

1. Един човек може да промени света

Принцеса Даяна е жена, която променя живота на милиони хора. Разбира се, не може да се пренебрегне фактът, че тя има кралски привилегии. Самата Даяна обаче вярва, че всеки човек може да постигне това, което иска, и да повлияе на света наоколо: „Можете да постигнете всичко, ако имате две ръце и едно сърце“. А всички, които се провалят, Лейди Ди призовава да не се отказват: „Успехът не е окончателен, провалът не е фатален. Основното е смелостта да продължиш.”

2. Не се отказвайте дори в най-мрачните времена

Въпреки привидния „приказен“ живот в двореца Даяна преминава през много изпитания: предателство на съпруга си, публично унижение, студенина от кралски роднини и в резултат на това хранително разстройство и според слуховете пристъпи на параноя. И все пак уелската принцеса никога не се предава и се стреми да намери и заеме своето място в света.

„Не съм от хората, които мислят за това какво вече се е случило или какво може да се случи - казва Даяна. - Ако продължавате да мислите за негативни неща, това ще се отрази много зле на живота ви. Трябва да мислите позитивно и да продължавате да се придвижвате напред."

3. Трябва да прекарвате повече време с децата си

Принцесата има натоварен график, но това не й пречи да прекарва възможно най-много време със синовете си Уилям и Хари. Те често ходят на ски курорти и почиват в Балморал, а понякога Лейди Ди взима синовете си със себе си на събития. Освен това Даяна активно участва в ежедневието на принцовете.

„В наши дни е много важно родителите да прекарват време с децата си. А отговорността на родителите е не само да осигурят на децата храна и подслон. Трябва да им позволите да видят как четете вестник или готвите омлет“, правилно отбелязва Даяна.

4. Важно е не само да вземаш, но и да даваш

Диана прекарва много време в приюти и болници, дарява големи суми на фондации с нестопанска цел и се занимава активно с благотворителни инициативи. За принцесата е било важно да служи на хората и това също може да се научи от нея. „За мен животът е да служа на другите и това никога няма да се промени - казва Даяна. - Много егоистично е да се фокусираш само върху себе си.“

5. По-малко се притеснявайте за общественото мнение

„Единственото нещо, което наистина има значение, е как се чувстваш сам, а не какво мислят другите хора за теб“, казва принцеса Даяна. Тя знае за какво говори: когато предателствата на съпруга й принц Чарлз стават публични, Даяна изпитва публично унижение. Може би това я е научило да се тревожи по-малко за мнението на непознати.

6. Съдържанието е над формата

Даяна все още се смята за икона на стил и една от най-красивите жени в света. Самата принцеса обаче често подчертаваше, че е много по-важно какво има човек вътре: „Всъщност няма значение какво носиш или каква прическа си правиш. Важното е какво е в сърцето ти”, гласи съвет на Даяна.