0

Т я е на 69. И е в страхотна форма. Малко са първите дами по света с такава физика. Затова с право се интересуваме каква е вълшебната диета на Брижит Макрон, която я кара да изглежда по този убийствен начин.

Казвам го с въздишката на жена, която цял живот пази диети. Но, както обича да се шегува мъжът ми, отслабвам само умствено. За това ще се разправяме с него друг път. Защото разликата от 25 години в полза на Брижит едва ли му звучи толкова привлекателно. Пък ако ще да се кипри в ултракъсите си поли, докато аз се увивам на плажа в чаршаф.

Наричат диетата антиейдж. И над това може да се спори, защото фотошопът играе доста на снимките, на които тя е до своя съпруг. Но да не се отплесваме в подробности, защото не е нито първата, нито последната жена, която ползва такива трикове. А във въпросната диета просто има поне 10 сезонни зеленчуци и плодове. И тя старомодно и упорито не изневерява на този режим и не пробва нищо различно.

Плодовете и зеленчуците са не само източник на фибри, които са толкова необходими в зряла възраст (това изобщо не е намек към Брижит Макрон, да си имаме уважението!), но и на хранителни вещества. Днес много диетолози силно препоръчват обогатяване на диетата със зеленчуци с високо съдържание на витамини вместо обичайните хранителни добавки.

Списък

Има дори специални списъци със зеленчуци и плодове с подмладяващ ефект. А следните продукти обикновено оглавяват тези рейтинги:

- Спанак - богат на лутеин и зеаксантин, които предотвратяват развитието на катаракта и влияят положително на състоянието на ретината.

- Червен пипер - съдържа много витамин С и каротин, които се считат за мощни антиоксиданти. Витамин С помага за укрепване на имунната система, предотвратява стареенето на кожата и появата на бръчки.

- Ябълки - един от най-популярните антиейдж плодове с високо съдържание на пектин, който ви позволява да премахнете токсините и да поддържате еластичността на кожата.

- Авокадо - продукт с много високо съдържание на витамин Е. Витамин Е е мощен антиоксидант. Диетолозите силно препоръчват ястия с авокадо за тези, които имат суха и раздразнена кожа.

- Броколи - богат на кверцетин, антиоксидант с противовъзпалителни свойства. Смята се за отлично средство за профилактика на колит и артрит.

Стил

Дори тези, които упрекват Брижит Макрон заради прекалено дръзките й тоалети, не могат да не признаят, че стилът й е безупречен. Особено ако я снимат в далечен план. А и първата дама на Франция носи бръчките си с гордост, след като би могла просто да ги скрие, както правят далеч по-млади от нея жени.

Един от безусловните компоненти на младежкия външен вид на Брижит е начинът на обличане. Дънки и кожени клинове, вталени сака, поли над коляното и дори мини - мадам Макрон предпочита всичко, което традиционно подхожда на младо момиче, а не на жена, чиято възраст е надхвърлила 60.

Отбелязвам, не без завист, че Макрон изглежда особено непринудено и стилно и в ежедневни дрехи - панталони или дънки, ватирани якета и обикновени маратонки. Застанала до нея, ще съм като гюлехвъргачка. Но пък не съм първа дама, така че ми е простено, че всеки дюнер ми се лепи. А Брижит Макрон не само че не опитва такива неща, но и категорично забранява да се сервират на нея и обкръжението й. Скучна дама, пък било то първа. Егати купона, ако е предимно на броколи. Най-вероятно не близва и алкохол.

Внимателно обсъждайки параметрите на първата френска дама, фитнес експертите казват, че нейната фигура е тренирана много хармонично, което означава, че Брижит не злоупотребява с никакви видове упражнения. Свързаната с възрастта загуба на тегло в нейния случай е органично компенсирана от разумната "физика" на цялото тяло. Брижит поддържа себе си (и следователно изглежда) в добра форма и най-вероятно предпочита протеинова диета. Тя също така разбира кои части от тялото й са най-изгодни и се опитва да ги подчертае (крака, талия, бюст), докато други, напротив, не изпъкват и дори се скриват (шията).

Прическа

От първата си поява та досега, Брижит изглежда като току-що излязла от фризьорския салон. До такава степен, че ти идва да я сграбчиш и да й разрошиш перчема, ако дяволското начало преобладава у теб. Разбира се, може да се предположи, че при това действие тази безупречно стилна дама ще изпадне в нервна криза. Или пък ще избухне в сълзи, което си е емоция. За страничните наблюдатели тя често изглежда безизразна и студена – като някаква мумия, но вероятно Еманюел Макрон я познава от друга страна, пък и той не е чак толкова емоционален и интригуващ. Косата й е гъста, текстурирана и обемна (толкова обемна, че много от нас биха завидели на такъв „размер“). Този момент повдига най-много въпроси, тъй като е известно, че след петдесет и дори по-рано косата започва активно да изтънява и изтънява. Смята се, че Брижит е фен на услугите за удължаване на косата, но това са само предположения.

Стилистите в същото време са единодушни, че Макрон е избрала идеална прическа - мек модерен боб, а не строга, стегната и класическа (да наричаме нещата с истинските им имена - старомодна) прическа. Фрезованите назъбени краища оживяват лицето и придават свежест, чувственост и младост на стила, а изтъненият удължен бретон е идеален за нейната възраст, твърдят специалистите. Истински луксозният вид на косата е мощен визуален антиейдж фактор за съпругата на Еманюел Макрон (може би е невъзможно да си представим как би изглеждала тя с лакиран шлем а ла Джаки Кенеди).

Цветът на косата е друга история. Брижит, естествена блондинка със сини очи и руси вежди, е достатъчно умна да стои далеч от пепелнобелите коси (те могат да изглеждат сиви с напредване на възрастта, като по този начин имат обратния ефект на добавяне на възраст). Нейното русо определено се постига чрез умело оцветяване чрез тонизиране на основата в медено-карамелен нюанс и подчертаване на отделни кичури в няколко нюанса. Дълбокият многоизмерен светъл цвят на косата също работи за подмладяване на външния вид.

Определено мадам Макрон се грижи за кожата си. Ще кажете не й личи. Трудно е да се повярва, предвид количеството бръчки, които красят лицето й, но въпреки това е точно така. Козметолозите отбелязват на първо място добрата пълнота на овала на лицето и леко пропускане на тъкани - основните показатели за компетентна терапия против стареене. Брижит никога не е признавала, че е използвала услугите на пластични хирурзи (за разлика например от испанската кралица Летисия).

Специалистите по красота смятат, че естетичната козметология - инжектиране на филъри в средната част на лицето, блефаропластика и дори повдигане на овала с резба - е съвсем подходяща поредица от процедури за нея. Не е изключен и ботокс, от който бръчките на челото веднага се изглаждат, а веждите се „разпръскват“ изненадано, правейки погледа открит, свеж и млад. Но дори и да е имало професионална козметична и хирургическа интервенция, тя е извършена отлично и клиентът не е станал негов фанатичен фен по примера на холивудските актриси.

Това се доказва от мрежа от бръчки в ъглите на очите и гънките близо до устата - естествена последица от изразителните и активни изражения на лицето. В същото време при Брижит практически липсват „старчески“ бразди по челото и тежки назолабиални бръчки. И накрая, да кажем, че някои експерти са уверени в ринопластиката, което се доказва от "по-тънкия" гръб и предполагаемо променените крила на носа.

Боички

Мадам Макрон предпочита да поставя акцент върху очите: като блондинка тя се страхува, че светлите вежди и очи ще се загубят на лицето й, затова ги подчертава интензивно (понякога твърде много).

Тя не прави изключение от любовта на европейците на средна и след средна възраст към тена. Противно на препоръките на здравните специалисти, след 40 и дори 50 години европейците обичат да се пържат на плажа (включително голи до кръста).

Не е известно кога и доколко бъдещата първа дама на Франция се е запалила по тена, но ехото на тази привързаност все още се чува. Тънките и препечени като солети крака и ръце изглеждат завидно красиви дори на възраст, но лицето не прощава такова отношение.

Фактът, че Брижит обича тена, е добре илюстриран от снимката й с Риана, на която ясно се вижда, че първата дама на Франция и певицата имат еднакъв тен на кожата.

Склонни сме да приемем, че включително неограничените слънчеви бани са довели до бързо фотостареене на кожата на лицето на Брижит ─ сухота и бръчки. Напълно възможно е мадам Макрон от съображения за безопасност отдавна да е свела до минимум слънчевата светлина, но не може да се откаже от употребата на бронзанти. Уви, това често изиграва жестока шега с нея: просто вижте как тази „тъмна страна“ променя французойката. Специалистите напомнят, че блестящите масла за тяло помагат да подчертаете перфектно лекия естествен тен и няма да ви позволят да станете жертва на тежката артилерия под формата на бронзанти.

Не на последно място зъболекарите от клиниката British Dental Suite смятат, че зъбите са именно онази част от визията, върху която Брижит е трябвало да работи в тандем с лекари. Те смятат, че горните й зъби със сигурност са били защитени с коронки или по-скоро с фасети – те са безупречно равни, гладки и бели спрямо долния ред. „Зъбите изглеждат много млади - няма признаци на обезцветяване, стърготини или други промени, свързани с възрастта.

Всъщност това са най-малките знаци, които при бегъл поглед са видими само за професионалист и затова не се набиват на очи на широката публика. Но мадам Макрон се усмихва много често (като съпруга си), така че желанието да доближи усмивката до идеала е разбираемо“, казват експертите.