0

Г ладката и равна кожа на азиатските жени е обект на възхищение за много дами. Но не става въпрос само за генетиката и козметиката за грижа за кожата; друга тайна на азиатските жени е масажът на лицето.

Говорим за няколко масажни техники, които ще помогнат за поддържане на младостта на кожата за дълго време.

Първо, важно уточнение, да напомним в какви случаи не трябва да правите масаж на лицето:

- Ако имате кожни заболявания и активно акне.

- Ако имате сериозни заболявания на лимфната система.

- Трябва да сте особено внимателни с масажите на лицето, ако си правите инжекции за красота. Тогава първо трябва да се консултирате с козметик.

Пет точки

Това е случаят, когато можете да направите рутината си за красота по-ефективна. Самото използване на крем е задължителна стъпка в грижата за кожата както сутрин, така и вечер. И този прост масаж в пет точки ще ви помогне да направите процеса на нанасяне на крема по-ефективен.

Първо вземете крема за лице с показалците си и направете „точки“ с пръстите си:

- в ъглите на устните;

- близо до крилата на носа;

- под вътрешния ъгъл на окото;

- над веждите в основата;

- в средата на челото.

Така ще получите пет чифта симетрично разположени точки, от които да започнете масажа.

Придвижете се нагоре, като започнете от най-ниските точки. С леки кръгови движения втрийте крема в ъглите на устните си, след това плавно придвижете пръстите си настрани в посока нагоре, повторете движенията по линията 3-4 пъти. Повторете същото с точките на крилата на носа и в ъглите на очите.

След като достигнете точката над веждите и на челото, повторете движенията: отдалечете пръстите си от центъра по линията на веждите, слизайки надолу. Уверете се, че движенията ви са плавни: няма нужда да разтягате кожата.

Между другото този масаж е ефективен не само срещу бръчки, но и срещу подуване.

Асахи

Преди да изпълните тази масажна техника, нанесете масло или овлажнител върху лицето си: ръцете ви трябва да се плъзгат лесно по кожата. Но не забравяйте, че маслото не трябва да бъде комедогенно; трябва да го изберете въз основа на вашия тип кожа. Масажът може да бъде разделен на няколко зони.

Y зона

Масажът може да започне от долната част на лицето за по-изразен лимфодренажен ефект. Свържете вътрешните страни на китките си. Поставете брадичката си върху тях. Разтворете дланите си и ги преместете от брадичката към ушите, като постепенно намалявате натиска. От ушите се придвижете надолу към ключиците, като също облекчите натиска.

Изсечени скули

Съберете вътрешните си китки и подпрете брадичката си върху тях. Стиснете пръстите си в юмрук, но не ги напрягайте. Движете двете си ръце едновременно отдолу нагоре по протежение на скулите и след това към ушите, като постепенно отслабвате натиска. Повторете движенията няколко пъти, но не натискайте и не разтягайте кожата.

Азолабиални гънки

Поставете показалеца си върху областта близо до крилата на носа. Масажирайте зоната умерено и силно с кръгови движения за една минута.

Стегнати бузи

С една ръка фиксирайте брадичката си на място, тя не трябва да се върти с ръцете ви. Плъзнете пръсти по бузата си от брадичката до ъглите на очите.

Подпухнали очи

Поставете върховете на показалеца си във външния ъгъл на окото, опипайте с тях орбиталната кост - ще се движим по нея. С лек натиск се придвижете към вътрешния ъгъл на окото, след което преместете пръста си нагоре в дъга под веждите и се върнете в изходна позиция. Ако сте използвали масло по време на масажа, след като приключите с процедурата, попийте остатъка със салфетка или изплакнете продукта и след това нанесете обичайната си грижа.

Кобидо

Този масаж се извършва предимно с пръсти (с изключение на врата), всички движения са меки и плавни, а натискът е умерен. Ако целта е деколтето, отпуснете дланите и поставете пръстите си в тази област. Фиксирайте пръстите си върху „точките“ в средата на деколтето и направете лека вибрация. Повторете същото 15 пъти, като се движите от средата на деколтето към страните. След това повторете поглаждащите движения с пръсти в същата посока 5-7 пъти.

Шия

Свържете вътрешната страна на китките си, прегърнете врата си с длани. Използвайте палци и длан, за да се движите по долната част на лицето към ушите. Постепенно се придвижете надолу към врата, разширявайки движенията към гърба.

Брадичка

Свийте показалеца си и го поставете заедно с палеца на брадичката. С добър натиск с два пръста се движете от центъра на лицето по линията на челюстта нагоре. Изпълнете 15-20 повторения. За назолабиални гънки и нос поставете показалците на двете си ръце от двете страни на ъглите на устните си. Правете плавни движения във формата на осмица от устните към крилата на носа. Начертайте долната част на осмицата далеч от устните. Направете 15-20 повторения. Освен това масажирайте носа си с кръгови движения, като започнете от моста на носа. Движете се постепенно надолу.

Зона на веждите

Поставете показалците си и ги фиксирайте върху линията на косата над веждите. С палци направете плавни разглаждащи движения нагоре в областта между веждите. Изпълнете 30 до 45 повторения.

Чело

Разходете показалеца си от веждите до линията на косата със зигзагообразно движение. Повторете същите движения, но в обратна посока.

Завършете масажа, като обработите зоната около очите. Поставете долните фаланги на палците си върху външните ъгли на очите си. Движете се с кръгови движения по дъното на орбиталната кост към вътрешния ъгъл на окото. Опитайте се да не натискате прекалено силно тук.

От вътрешния ъгъл на очите се придвижете по дъгата на веждите към слепоочията - тук можете леко да натиснете кожата, но не прекалявайте!