0

С поред вярванията на много народи вътрешният свят на човека и „мокрите елементи” се контролират от Луната. Тази мистична връзка е отразена в екзотичния източен воден хороскоп, в който има общо 16 знака.

1 - 18 януари, Морско конче

Характеристика: морските кончета са изключително дружелюбни създания. В техните семейства кавгите са много екзотични и те са в състояние да обърнат на своя страна и най-злия враг. Кончетата са общителни и имат перспективи за кариера в сектора на услугите. Дори особено разрушителните личности ще намерят успех в актьорската сфера.

Тяло: като цяло морските кончета не могат да се оплачат от здравето си. Но от време на време получават настинка и стомашно разстройство.

19 януари - 11 февруари, Мида

Характеристика: мидите имат експлозивен темперамент. Те са много мнителни и подозрителни и си измислят дори нелепи причини за безпокойство, но са готови да свалят ризата си от гърба си за другиго и никога не таят злоба за дълго. Емоционалността на мидата е подходяща за творчески професии: актьор, художник, певец, журналист.

Тяло: бурният темперамент и любовта към пикантната храна прави стомашно-чревния тракт уязвим.

12 февруари - 3 март, Медуза

Характеристика: медузата се гордее с ефектен външен вид, който привлича ята от почитатели към нея. Влюбчивата медуза е лесна за завладяване, но трудна за задържане. Желатиновите създания живеят във всички морета и океани, а хората медузи могат да овладеят всяка специалност. За да отглеждате медуза, трябва да сте изобретателни.

Тяло: малко небрежните представители на знака са податливи на наранявания и нервни разстройства. Лекът за първото е повишена бдителност, за второто – избягване на конфликти.

4 - 24 март, Морска звезда

Характеристика: най-икономичният обитател на морските дълбини. Звездите се нуждаят от перфектен ред и просперитет в къщата, така че харчат лъвския дял от парите за подобряване на дома. Втората им слабост са модерните тоалети. С такива наклонности и деликатен вкус морските звезди имат шанс да станат архитекти, стилисти, декоратори и модни дизайнери.

Тяло: родените през март често са атакувани от кожни заболявания (екзема, гъбички, акне). Но те практически не трябва да се тревожат за състоянието на вътрешните си органи.

25 март - 8 април, Акула

Характеристика: това са целенасочени хищници. За разлика от своя морски съименник, човешката акула предпочита да постига целта си с безкръвни методи - а именно с чара, който има в изобилие. Акулите не търпят бездействие и са изключително любопитни. Най-добре е да използват енергията си в педагогика, политика и ръководни позиции.

Тяло: слабото място на акулите е главата, оттук честите мигрени, възпаление на средното ухо, конюнктивит. Затова пазете контейнера на ума от течение, студ и прегряване.

9 април - 2 май, Кит

Характеристика: хората китове са подобни на техния покровител - те спокойно и уверено плават през живота. Понякога са способни на шеги, но в същото време избират дейности, при които не е необходимо да се впускат в приключения и да поемат рискове. Техният елемент е научно изследване и строителство.

Тяло: някои китове имат проблеми с хормоните и щитовидната жлеза. Но като цяло, поради пристрастеността им към здравословната храна, тялото им работи като часовник.

3 - 27 май, Минога

Характеристика: миногата има жив темперамент и обича да бъде център на вниманието. Въпреки това, дори и в най-веселата компания, миногата може да стане тъжна. Нейните чувства също не са постоянни, както и настроенията. Но ако най-накрая направи своя избор и се омъжи, тя остава безупречно вярна на партньора си. Нейната родна стихия е готвенето, отглеждането на цветя, архитектурата.

Тяло: особено внимание на миногата трябва да бъде собственото й тегло и пикочно-половата система.

28 май - 11 юни, Скумрия

Характеристика: скумриите могат да се гордеят със своята интелигентност, маниери и доброта. Те обаче не са склонни да се самоизтъкват, тъй като се отличават и с рядка скромност. Те са много внимателни към близките си. Рибите са привлечени от професии, в които трябва да използвате мозъка си: инженер, учител, математик.

Тяло: в случай на заболяване, скумрията трябва буквално да бъде влачена за ръка за преглед, тъй като те не обичат да бъдат лекувани и не знаят как. За щастие те рядко боледуват - здравето им е отлично.

12 - 27 юни, Пираня

Характеристика: подобно на своята водна покровителка, хората пирани прекарват живота си в лов. Но не за храна, а за впечатления и екзотични усещания. Затова сред пираните има много любители на пътешествията, театрали, фенове на екстремните спортове и киномани. Те обичат да откриват света за себе си, но се отварят неохотно, създавайки впечатление за затворени натури.

Тяло: податливи на нервни разстройства - което означава, че трябва да се научат да не приемат всички проблеми присърце.

28 юни - 28 юли, Скат

Характеристика: непоправимият оптимист никога не се предава пред трудностите. Скатовете и от двата пола са привлечени от партньори, много по-млади от тях; браковете на различна възраст са често срещано явление сред тях. Стават добри готвачи, учители и шофьори.

Тяло: скатовете са страстни любители на сладкото и трябва да се държат в граници, за да не натрупат излишни килограми и да имат проблеми с метаболизма

29 юли - 27 август, Щука

Характеристика: щуките са романтични, сантиментални и склонни към тревожност. Със своята общителност и разрушителен характер те се чувстват страхотно в журналистиката, работата с персонала и като секретарки.

Тяло: класическите заболявания на щуката са свързани с гръбнака, белите дробове и очите.

28 август - 25 септември, Липан

Характеристика: 100% скептици, които вярват само на това, което могат да пипнат и вкусят. Обичат прецизността - измерват 77 пъти, преди да отрежат. Спектърът им на интереси включва всичко свързано с културата. Затова те често избират професиите на филолог, архитект, дизайнер и редактор на книги.

Тяло: знакът може да се нарече един от най-силните и здрави. Само от време на време липаните, които са от семейство пъстървови, са податливи на чревни разстройства и проблеми с черния дроб след консумация на мазни храни.

26 септември - 17 октомври, Плотва

Характеристика: тези риби обичат да измислят и правят неща. Подходящи професии за тях са механици, шивачки и дизайнери от екстра клас.

Тяло: плотвата, позната още и като бабушка, не понася добре алкохола, но е устойчива на настинки.

18 октомври - 17 ноември, Лешанка

Характеристика: Тези малки, не повече от 20 сантиметра, обитатели на дълбините са склонни към преувеличение. Но ако говорят за своите блестящи и многобройни любовни победи, това най-вероятно е чистата истина. Представителите на знака и на двата пола притежават настроение и чар, на които е невъзможно да се устои. Тяхната упоритост побеждава при всяка професия.

Тяло: лешанките трябва да бъдат бдителни за здравето на бъбреците и червата.

18 ноември - 12 декември, Камбала

Характеристика: тази плоска риба знае как да се слее с дъното, а родените под нейното покровителство са невидими в компании и на партита. Те обаче не се стремят да бъдат център на внимание. Скромността на камбалата се оценява от шефове, които се нуждаят от умни изпълнители без излишни амбиции. Силата на този вид риба е в счетоводството и административната работа.

Тяло: типични заболявания на камбала - цистит, остри респираторни инфекции, ларингит. Рибата мрази лечението и можете да я принудите да поглъща хапчета само с разумно убеждаване и нежност.

13 - 31 декември, Сом

Характеристика: един от най-балансираните знаци. Винаги е уютно и спокойно около сома. Ако настроението му се влоши, той няма да си го изкара на околните, а ще се скрие. Сомът често има психически способности. Те създават и талантливи учени в областта на точните науки.

Тяло: сомът трябва активно да се противопоставя на депресията и да се грижи за превенцията на ставни заболявания и ревматизъм.