0

С ериалът „Игра на тронове” приключи по начин, който не допадна на зрителите. Но сега можем да се върнем обратно в този фентъзи свят, за да видим към кой от домовете според зодията си щяхме да принадлежим.

Овен (21 март - 19 април): Дом Таргариен

Овните са на първо място в списъка на зодиите и са обсебени да бъдат първи във всичко. Те са решителни и амбициозни. Често си поставят невероятни цели и след това се борят да ги постигнат. Представителите на тази зодия също могат да бъдат агресивни, импулсивни и нетърпеливи. Седенето на място и чакането на резултати не е присъщо за Овена.

Поради своите лидерски качества Овенът хармонира добре с дома Таргариен. Денерис, най-видният представител на този дом, който изгаря всичко по пътя си и лети на дракон, много прилича на Овен.

Телец (20 април - 20 май): Дом Баратеон

Телецът е надеждна, всеотдайна и отговорна зодия. Телците също са известни с това, че никога не забравят и не прощават униженията и обидите. Те имат връзка със Земята и обичат ръчната изработка.

Телец е Домът на Баратеон. Очевидно крал Робърт Баратеон е живял доста наситен живот по отношение на лакомия, пиянство и разврат. Освен това Робърт беше адски упорит – той скърбеше за смъртта на Лиана Старк години наред и отказваше да даде шанс на жена си Церсей. Къщата Баратеон се смята за изчезнала, Джендри, извънбрачният син на Робърт, е единственият жив Баратеон. Джендри въплъщава най-положителните черти на Телеца, тъй като е надежден, стабилен и работи с ръцете си (ръчна изработка).

Близнаци (21 май - 20 юни): Дом Тирел

Близнаците са любопитни и дружелюбни. Те са много общителен знак на зодиака и благодарение на това се придвижват нагоре по кариерната стълбица. Въпреки това Близнаците са непостоянни и могат да бъдат нервни. Домът Тирел се вписва идеално в определението за Близнаци, тъй като тяхната приятелска природа ги е довела до контакт с много силни домове.

Подобно на Близнаците, членовете на дома Тирел лесно се адаптират към промените. Например Маргарет стана кралица, като се омъжи първо за Ренли Баратеон, след това за Джофри и след това за Томен. А нейната баба, Олена, беше най-хитрият играч в Играта на тронове.

Рак (21 юни - 22 юли): Дом Фрей

Ракът е най-емоционалният знак на Водата. Това са фини, чувствителни и творчески натури. Но също така са хитри, капризни и лесно манипулират другите. Това много подхожда на Дома Фрей.

Замъкът Фрей се намира на моста. За да преминете по моста - имате нужда от разрешението на Фрей. Благодарение на това те забогатяха, но други знатни семейства все още ги гледаха с пренебрежение.

Лъв (23 юли - 22 август): Дом Ланистър

Лъвът е креативна, страстна и харизматична зодия. Хората са привлечени от тях, в резултат на това Лъвът чувства, че винаги трябва да бъде в светлината на прожекторите. От друга страна, Лъвовете могат да бъдат арогантни и егоистични.

Лъвът е Дом Ланистър. И не само защото Лъвът е символ на тази Къща. Ланистърови са едно от най-драматичните семейства във всичките Седем кралства. Колко пъти само са си отмъщавали и заговорничили.

Дева (23 август - 22 септември): Дом Тарли

Девата е най-трудолюбивият знак от зодиака. Те са практични и скромни. Те избягват вниманието и не търсят слава. Вярват, че всеки прави каквото трябва. Въпреки цялата упорита работа, Девата е склонна да се чувства несигурна. Нейните представители са твърде критични към себе си, а понякога и към другите.

Девата е Домът Тарли, които са се показали като трудолюбиви и критични личности. Дом Тарли е военно семейство, което се гордее със своята смелост в битка.

Везни (23 септември - 22 октомври): Дом Старк

Везните по природа са дипломати. Те не се нуждаят от власт, защото е стресиращо за тях, но обикновено са добри лидери. Те избягват кавги и се опитват да разрешат проблема мирно.

Везните са много подходящи за Дома Старк. Чрез честта и справедливостта те се превърнаха в едно от най-обичаните и уважавани семейства в „Игра на тронове”.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември): Дом Болтън

Скорпионите са много потайни. Ако им съобщите добри или лоши новини, никога няма да разберете реакцията им, защото те крият емоциите си твърде добре. Никой не знае какво ще направи Скорпионът след това. Освен това са много страстни и ако обичат, обичат силно. Поради потайния си характер Скорпионите често са недоверчиви към околните.

Дом Болтън пасва идеално на характеристиките на Скорпионите. Въпреки че Рамзи беше най-бруталният герой в историята на поредицата, това не отрича факта, че студената пресметливост на Болтън им помогна да заловят Winterfell и да играят решаваща роля в Червената сватба.

Стрелец (22 ноември - 21 декември): Дом Мартел

Стрелците са идеалисти. Често обещават повече, отколкото могат да изпълнят, защото гледат на света през розови очила. Характерни за тях са щедростта и чувството за хумор. Често изглежда, че Стрелците не приемат нещата на сериозно, защото са способни да се шегуват дори в най-трудните ситуации, но само те си знаят какво им коства това. Стрелецът цени свободата и пътуването. Той не бива да бъде ограничаван.

Стрелец е страхотно описание за Дома Мартел. Оберин Мартел, принцът от Дорн с прякора Червената Пепелянка беше идеалист и може би късоглед в стремежа си да отмъсти за сестра си. Той можеше да остане жив, ако не се бе надценил – точно както прави Стрелеца. Домът Мартел винаги е бил за независимост и докрай се съпротивлява на завладяването на Таргариен.

Козирог (22 декември - 19 януари): Дом Мормон

Козирозите са отговорни, дисциплинирани и майстори на самоконтрола. Те се нараняват, когато нещата не вървят по план.

Козирог е Домът Мормон. Членовете му бяха разпръснати по целия свят, но техните ценности останаха същите. И Лиана Мормон, и Джора Мормон са отдадени на лидерите си и правят всичко, което им се каже. Разбира се, само след като решат да последват лидера, тъй като мормонтите не просто се заклеват във вярност.

И Мормоните, както и Козирозите имат твърда черупка, но всъщност са меки отвътре.

Водолей (20 януари - 18 февруари): Дом Арин

Водолеят се описва като прогресивен и независим зодиакален знак. Представителите му ценят интелигентността и оживения дебат. Водолеите са много общителни, но предпочитат да учат чрез общуване, а не чрез стандартни учебници и лекции. Водолеят може да бъде безкомпромисен и неемоционален.

Водолеят е Дома Арин, въпреки че не са показвани много в сериала.

Риби (19 февруари - 20 март): Дом Грейджой

Риби е емоционална зодия. Това ги прави състрадателни. Понякога обаче се изморяват от емоциите си, което води до желание да се затворят в своя тесен, индивидуален свят. Рибите често се чувстват като жертви или мъченици.

Рибите са най-подходящи за Дом Грейджой. Не само защото Риби е знак на Водата. Дом Грейджой е известна със своя флот. Тяхната саможертва беше перфектно отразена в 3-ти епизод на 8-ми сезон, когато Теон се пожертва, за да спаси Бран.