0

И мат ли право персоните със синя кръв на грешки? Това е интригата в романа „Принцеса Маргрете“ на Ранди Фюлехауг и Анне Гюн Халворшен (издателство „Книги за всички“).

Принцесата на Норвегия търси любовта. Това обаче не е толкова лесно, когато цялата държава е вперила поглед в теб и следи всяка твоя грешка.

Поредицата Royalteen (филмирана с успех от Netflix) се състои от романи, всеки от които може да бъде прочетен самостоятелно, защото има свой сюжет и главните герои са различни във всяка от книгите. Преди година на български се появи „Наследникът“, в който престолонаследникът се влюбва в обикновено момиче, криещо стъписваща тайна. Сега идва втори роман, в който главен герой е неговата сестра близначка.

Принцеса Маргрете е притеснена, че тайната й от бала за Хелоуин ще излезе наяве и това ще влоши отношенията й с всички, както и имиджа на кралското семейство, което има все повече проблеми.

Самотна и объркана, Маргрете се впуска в търсене на истинската любов, но за да намери своя принц, тя по-напред трябва да целуне няколко жаби.

„Принцеса Маргрете“ е история за драмата на една тийнейджърка, която е натоварена с твърде голяма отговорност. Принцесата трябва да е винаги перфектна, но тя също иска да опита от живота и се притеснява да не изостане, затова бърза да открие своя мечтан принц. Маргрете се впуска в търсене на истинската любов, докато преживява предателство и изнудване, остава съвсем сама и върви по опасния път към зависимост.

Една великденска ваканция в планината с датското кралско семейство, и най вече с датския престолонаследник, може и да оправи нещата. Но тогава започват да излизат нови семейни тайни, а Маргрете ще открие, че някои хора не са това, за което винаги ги е мислила.