0

С лучвало ли ви се е да не знаете какво искате? Трябва ли да сте стопроцентова бляскава амазонка или може да си позволите да предпочетете удобството? Съществува ли принцът с белия кон и има ли застраховка срещу това да се превърне в плешив мърморко с голям търбух? Това са въпроси, които всяка втора жена си е задавала в даден момент. И ето в този момент идва на помощ една смела героиня, амбицирана да докаже пред света, че е много повече от „просто нечия съпруга“ в нестандартния роман на ирландската писателка Шийла О’Фланагън „Три сватби и едно предложение“ (издателство „Сиела“).

Да припомним, в приказките винаги се намира принц на бял кон, който да спаси принцесата и да я отведе към тяхното „и те заживели щастливо“. Но в днешно време да бъдеш „спасена“ си е пълна отживелица, а щастието на принцесата зависи единствено от самата нея. И Шийла умело ни води натам. Това е приказка със свободно избираем край и не е задължително да си нечия притурка, за да си принцеса.

Остроумен, модерен и топъл като разговор с добър приятел, „Три сватби и едно предложение“ е по-различна любовна история за обичта ни към самите нас и правото ни да запишем продължението на собствената си приказка.

„Всяка жена, която и да е тя, има нужда от броня по свой избор.“

Няма по-голямо предизвикателство в живота на една свободна и независима жена от чуждите сватби. Особено когато става дума за сватбата на по-малкия брат на Делфи Мартенс, която тя няма как да пропусне. Вглъбена в работата си и напълно убедена, че не иска да променя статуса си на неомъжена жена, Делфи вече предусеща непоисканите погледи на съжаление от роднините си. И тогава й хрумва да вземе със себе си перфектния кавалер, който да им затвори устите.

Точно обаче когато започва да си мисли, че тази сватба може и да не е чак толкова неприятна, Делфи вижда поредица от пропуснати повиквания и разбира, че нещо ужасно се е случило.

Мечтаното й повишение започва да й се изплъзва, а свободата да прави каквото си ще и къщата й край морето сякаш не могат да отклонят вниманието на Делфи от неизбежните въпроси. Дали наистина е щастлива с живота, който води? И дали майка й не е права и не й е време да се задоми, особено след като една голяма любов се е завръща в живота й?

Шийла О’Фланагън кани читателите си право в лято, изпълнено с неочаквани обрати и изкусителни предложения.

Окуражаващ и смел, „Три сватби и едно предложение“ е роман, който ще ви даде вярата, която не ви достига, и ще ви припомни, че трябва да се вслушате в собствения си вътрешен глас, който ще ви подскаже най-важното.