0

С поред някои рецензии с този трилър Робърт Дъгони напомня на Майкъл Конъли. Но втората книга от поредицата за детектив Трейси Кросуайт - „Сетният й дъх“ (издателство Benitorial) е много повече. И почеркът си е на Дъгони.

Четиво за плажа, което ще ви накара да оглеждате всички случайни хора там с подозрение, защото ще бъдете вплетени в сюжета във всеки един етап.

Трейси се връща на работа след сензационния процес срещу убиеца на сестра си. Белязана от това жестоко изпитание, тя се оказва въвлечена в разследване, което може да застраши не само кариерата, но и живота й.

Сериен убиец, наричан Каубоя, отнема животите на еротични танцьорки в долнопробни мотели в Северен Сиатъл. След като получава заплашително съобщение, предполагащо, че убиецът или негов имитатор е по следите й, Трейси се сблъсква с тежката задача да се превърне от плячка в преследвач. С нарастването на броя на жертвите тя започва да подозира, че разковничето се крие в разследване на убийство отпреди десетилетие, което никой, дори арогантният капитан Джони Ноласко не желае да отвори отново.

Каубоя все още е на лов. Дали Трейси ще успее да открие доказателства, с които да го спре, или ще се превърне в следващата му жертва?

„Дъгони взема най-доброто от трилъровия арсенал и го претворява умело във вълнуващ, скоростно развиващ се сюжет. Запазете си глътка въздух, защото разкритията на финала ще ви накарат да ахнете“, гласи рецензията на Booklist.

Робърт Дъгони е признат майстор на правния трилър и автор на бестселъри на Ню Йорк Таймс, Уолстрийт Джърнал, Уошингтън Поуст и Амазон. Поредицата за детектив Трейси Кросуайт е с продадени повече от 8 милиона екземпляра в цял свят.

Роден в Айдахо и отгледан в Северна Калифорния, Дъгони израства като средното дете сред деветте си братя и сестри. Шегува се, че в детството си не е имал възможността да говори много, затова се е отдавал на писане. Завършва право в Станфордския университет и магистратура по журналистика и творческо писане. Работи като адвокат в голяма юридическа кантора в Сан Франциско, докато един ден не се събужда с прозрението, че иска да преследва мечтата от детството си - да стане писател.

Книгите му са преведени на повече от 30 езика, водят се преговори за филмирането на няколко от тях.