0

П ознавате ли великия детектив Шаро Холмс? А приятеля му доктор Котсън? Грешката е вярна. С тези двама прочути герои ни среща британският писател Тим Колинс.

Първият е най-великият детектив на света, който никога не бяга от загадки и му се носи славата, че разрешава даже най-заплетените случаи. Котсън е отзивчивата партньорка на Холмс, която се хвърля стремглаво в предизвикателството да преследва поредния коварен престъпник. Но дори и те на моменти се нуждаят от помощ.

В „Шаро Холмс и проклятието на маската на фараона“ (издателство „Ентусиаст“) читателите са главните помощници на прозорливия кучешки детектив и приятеля му. Забавната история включва 25 игри и задачи, сред които откриване на разлики в изображения, разшифроване на кодове и логически главоблъсканици, подходящи за четене в тандем – баба и внуче, например. Ако искате да се впуснете в това вълнуващо приключение, имате тази възможност. Шаро Холмс и Джейн Котсън се отправят на заслужена почивка в Египет, където разбират, че много ценна маска е била открадната. За тяхна изненада те са главните заподозрени. Смелите герои ще трябва да се измъкнат от гробницата на котешките царе и да развалят проклятието на фараона, за да докажат, че са невинни. Приключението им ще ги изправи пред невиждани досега древни мистерии, които бързо трябва да разгадаят, за да хванат истинския крадец навреме.

Забавните въпроси, скритите в илюстрациите послания, заплетените лабиринти и загадки ще превърнат малките читатели и техните помощници в истински детективи, които заедно с Холмс и Котсън ще разрешават най-сложния им случай досега. А при затруднения могат да надзърнат в отговорите и да видят дали са били на правилен път.

Тим Колинс е автор на над 30 детски книги, преведени на повече от 40 езика. Родом е от Манчестър, но в момента живее в Лoндон.