0

Е дна от най-свежите поредици на книжния пазар продължава с ново вълнуващо приключение.

Шаро Холмс – най-великият кучешки детектив на всички времена, се е намърдал във влак за Париж. Разбира се, че е в компанията на верния си помощник доктор Джейсън Котсън. А двамата заедно означават само едно – незабравим тандем в решаването на сложни ситуации.

Изненадата е очаквана и не закъснява – по средата на нощта става ясно, че е изчезнал друг пътник, който е известен илюзионист. И докато интуицията на Котсън му подсказва, че има извършено престъпление, всички останали пътници са в неведение – не знаят нито какво се е случило, нито са обърнали внимание на изчезналия фокусник. Ще съумеят ли Холмс и Котсън да разкрият загадката, преди да стане твърде късно, ще разберете от книгата на Тим Колинс „Шаро Холмс и загадката с изчезналия илюзионист“ (издателство „Ентусиаст“).

Както винаги в решаването на случая могат да се включат деца, родители, баби и дядовци. Интригуващото приключение върви в комплект с 28 игри, в това число лабиринти, загадки с търсене и откриване на улики и математически главоблъсканици. Внимание: предизвикателството е огромно – това е най-сложният случай на Шаро Холмс и доктор Котсън досега.

Тим Колинс е родом от Манчестър, но в момента живее в Лoндон. Той е автор на над 30 детски заглавия. Неговите книги са преведени на повече от 30 езика и печелят редица награди във Великобритания и Германия включително Manchester Fiction City award през 2011 г. и Lincolnshire Young People's Book Award през 2012 г.