1

П опулярната турска сага "Великолепният век" е не само красивата любовна история на султан Сюлейман и Хюррем. Това е истинска история за дворцови интриги и тайни, която ясно показва, че животът в двореца Топкапъ никога не е бил като приказка.

В тази поредица имаше много жестоки моменти, например смъртта на Джихангир или екзекуцията на Баязид и децата му от собствения му брат. Но за много зрители най-ужасните епизоди за гледане бяха точно тези, в които султан Сюлейман отнема живота на първородния си син.

След фурора на сериала всеки актьор има възможност да разкаже нещо интересно за работата или за героя си. Мехмет Гюнсюр неведнъж е споделял, че ролята на Мустафа от сериала е неговото „лично проклятие“, защото след нея никой вече не го възприема в друг образ. Сега той разкри още подробности.

Роля

Гюнсюр споделя, че е бил поласкан, че именно неговата кандидатура е одобрена за ролята на син на Махидевран Султан. Работата му в сериала била трудна, но в същото време му носела удоволствие. До момента, в който не се стига до екзекуцията му. Сега Мехмет допълва тезата, която и преди е коментирал, че като баща на три деца му е трудно да разбере как един родител може да поиска смъртта на наследника си. Той споделя и тайна за заснетите сцени.

В двореца Топкапъ само самият султан може да даде заповед да се екзекутира някого. Често палачите до последния момент не знаят точно чий живот ще трябва да отнемат днес. Така е и в случая с екзекуцията на Мустафа, вживява се в обстановката Мехмет Гюнсюр. Като очевидец на събитието той разкрива, че кървавите аги от лагера на Сюлейман са били наясно, че днес трябва да извършат екзекуция, но тези слуги не подозирали, че по-възрастният шехзаде ще бъде тяхна жертва.

Изненада

Гюнсюр каза, че според сценария палачите не са знаели кого точно иска да убие падишахът. Когато видели, че синът на владетеля влиза в шатрата, изпаднали в смут и до последно не вярвали какво ще се случи след няколко минути.

Наистина, ако внимателно се вгледате в този епизод, можете да видите удивените очи на палачите, които виждат Мустафа пред себе си.

Този момент е един от най-тежките в цялата ужасяваща сцена. Но според актьора всички негови участници са се справили перфектно със задачата си.