0

П околението на 90-те много добре помни сериала „Бевърли Хилс, 90210“. Там младежите постоянно се мотаеха в типичния американски ресторант Peach Pit, където сервираха най-вкусните бургери в Щатите. Това винаги е казвал Брандън. Опитайте се да повторите този бургер у дома, спомняйки си за популярната тийнейджърска драма.

Класическите американски бургери обикновено се приготвят доста бързо. На дъното на питката се слага лист маруля, след това котлет, лук, домати и краставици. Отгоре питката се намазва с кетчуп, горчица, майонеза или сос. Ако се гласите да се целувате, може да спестите лука. Но ако сте на улегнала възраст и опитвате бургера на Брандън от носталгия, насладете се на пълноценния му вкус с лучена гарнитура.

Продукти:

Питки за бургер - 3 бр.

пуешка/телешка кайма - 300 г

домати - 150 г

кисели краставички - 50 г

чедър - 60 г

маруля, листа - 30 г

чеснов сос – 30 г

сол – на вкус

млян черен пипер – на вкус

растително масло – на вкус

Приготвяне:

Разрежете питките за бургер на две части по дължина. Изплакнете добре доматите и нарежете на филийки с дебелина не повече от 0,5 см. Извадете сиренето чедър от опаковката. Нарежете киселите краставички с дебелина 0,3 см.

Омесете пуешка или ако нямате възможност за такава - телешка кайма, в купа със сол, черен пипер и предпочитаните подправки, които използвате. Разделете каймата на три равни части и от всяка оформете плоско кюфте с големината на вашите питки. Изпечете на скара и се почувствайте като тийнейджъри. Гарнирайте бургера с предпочитания от вас сос.