М асивната фигура на лелята на Мюжгян – Бехидже, не й пречи да се разпорежда като господарка и да дава съвети за здравословния начин на хранене. Прислужницата Назире й е трън в очите, защото я гледа на кръв и си позволява да й отговаря. Затова я емва, докато поднася на закуска бухти – както ги обича агата, плувнали в мазнина. Докато се прави на интересна, Бехидже пропуска вкусната закуска, но племенникът на агата Али Фекели – Фикрет, който не му е баш племенник, ще набучи на вилицата не една, а цели три бухти. Оставяме героите в „Имало едно време в Чукурова” да си мерят бухтите, а ние ще си приготвим цяла купа и ще си ги хапнем без задръжки.

Продукти:

яйца - 3 бр.

кисело мляко - 3 с.л.

бакпулвер - 10 г

краве масло - 80 г разтопено

брашно - 220 г

олио - за пържене

Приготвяне:

Разбийте яйцата на пяна с миксер или тел. В отделна купичка смесете киселото мляко с бакпулвера. Разбъркайте и оставете за десетина минути настрани да шупне. Добавете млякото към яйцата. Отново разбъркайте. Добавете разтопеното масло към сместа. Пресейте брашното и започнете по лъжичка да го добавяте на етапи, докато се получи меко тесто. Разточете го на тънък лист и изрежете малки кръгчета с формичка или с гърлото на малка чаша. Изпържете бухтите в дълбок съд със силно загрято олио – поне 4 пръста. Бухтичките трябва да са изцяло покрити с мазнината при пърженето.