0

Л юбимият руски актьор Юрий Никулин не придирял храната, но бил голям сладокусник. Затова можем да се доверим на предпочитаната от него рецепта за макарони. Нека я приготвим заедно в памет на един голям артист.

И така, процесът на приготвяне на макароните по флотски е простичък, но има един съществен момент, на който ще се спрем след малко. Първо лукът трябва да се нареже на едро и да се запържи до златисто. Добавете кайма и подправки – днес готвим на око, така че действайте смело – и като количества, и като любими подправки. Ако не можете да решите какво, добавете кимион, черен пипер и сол, останалото е по желание. И така, запържваме и каймата, докато не промени цвета си. Разбърквайте от време на време. Сега добавете макароните (да са сухи, а не предварително сварени) и долейте вряща вода, докато покрие макароните. Разбъркайте, затворете капака (трябва ви тенджера или по-дълбок тиган). Разбъркайте, затворете капака и оставете да къкри на слаб огън за около 25 минути.

Внимание: Ако просто смесите отделно сварени макаронени изделия и запържена с лук кайма, ястието ще загуби вкуса си, тъй като пастата трябва да абсорбира всички сокове, аромати и положителни емоции на готвача по време на процеса на готвенето.