0

М аксим Лавров (Марк Богатирьов) има една мечта - да е известен готвач.

Ще се сбъдне ли тя, може би знаете, ако сте гледали „Кухня“ - най-скъпия руски ситком. Но забавните сцени в него карат някои зрители да пропуснат същественото – там се готви. И още как. Затова днес ви представяме една любопитна рецепта, за да няма нужда да си водите записки, докато се превивате от смях. Запретнете ръкави и съвсем сериозно се захващайте с готвене. Сега е времето.

Продукти:

2 чаши леща,

4 патешки бутчета,

6 парченца варен пушен бекон,

праз лук,

9 с.л. бяло вино,

3 стръка целина,

4 средно големи домата

1 морков,

4 скилидки чесън,

6 с.л. растително масло,

2 с.л. патешка или свинска мас,

1/3 чаша олио (зехтин),

пилешки бульон,

стрък босилек,

стрък мащерка,

стрък магданоз,

сол,

чушки,

дафинов лист,

риган.

Приготвяне:

1. Патешките бутчета обработете (отстранете бедрената кост) и ги мариновайте със смес от сол, черен пипер, мащерка и чесън за 3 часа. След това ги изплакнете под течаща вода и ги подсушете с кърпа.

2. Разтопете мазнината в тенджера на 80 градуса и сложете в нея бутчетата, задушете до омекване. Запържете на открит капак задушената патица в растително масло до златисто кафяво от страната на кожата.

3. Изплакнете лещата. В тенджера запържете всички зеленчуци (моркови, праз, стръкове целина) в зехтина. Добавете нарязания бекон, виното, пилешкия бульон и лещата, добавете подправките и варете 30 минути.

4. Поставете готовата леща в чиния, отгоре поставете патицата и украсете с домат (почистен от вътрешността и нарязан на филийки) и билки.