0

Т ова е най-скъпият руски ситком. За 40-те серии от двата заснети сезона на „Кухня“ са похарчени 8 млн. щатски долара.

Накратко: Максим Лавров (Марк Богатирьов) мечтае да е известен готвач. След като завършва кулинарен институт във Воронеж, постъпва на работа в московския ресторант „Клод Моне“. Заведението има двама шефове – арт директорът Виктория Сергеевна (Елена Подкаминская) и главният готвач Виктор Баринов (Дмитрий Назаров). Когато двамата се карат, между чука и наковалнята се оказва целият персонал. Днес влизаме в кухнята на „Кухня“, за да приготвим заедно с готвачите пъстърва, печена цяла на фурна. Това е здравословна и питателна риба. Добре приготвена, тя може да бъде отлична украса за всяка празнична трапеза. Особено апетитно изглежда, когато е изпечена цяла във фурната. Това ястие е толкова лесно за приготвяне, че дори начинаещ готвач може да се справи с него.

Продукти:

1 голяма пъстърва

100 грама лук

250-300 грама домати

1 среден лимон

половин връзка магданоз

3 супени лъжици зехтин

сол, черен пипер на вкус

1 чаена лъжичка подправка за риба

Приготовление:

Почистете рибата от люспите, отстранете вътрешностите и хрилете, измийте под течаща вода, подсушете с хартиена кърпа.

Застелете лист за печене с фолио с лъскавата страна нагоре. Намажете фолиото с растително масло.

Нарежете лука на шайби с ширина около 1 см, поставете върху фолиото. Поставете рибата отгоре. Това е необходимо, така че готовата риба да не залепне за фолиото.

Поръсете рибата със зехтин, намажете рибата отвътре и отвън с четка. Добавете сол, черен пипер, поръсете с подправка за риба отвътре и отвън. Оставете рибата да се маринова за няколко минути.

Нарежете домата и лимона на колелца. Сложете стръкчета магданоз, резенчета домат и лимон в корема на рибата. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 40-60 минути. Ако рибата започне да прегаря, покрийте я с фолио с лъскавата страна нагоре.