0

Г лавният готвач в руския сериал „Кухня“ приготви това ястие за индийски гости. След което го запрати в кофата за боклук, тъй като „да сервираш говеждо на индус е същото като да готвиш Архангел Гавраил за християнин“.

Продукти:

телешко филе - 600 г

растително масло - 1/2 чаша

лимонов сок - 3 супени лъжици

горчица - 1 супена лъжица

мента - 30 г

сол - на вкус

артишок, консервиран в масло - 5 бр.

Приготвяне:

Пригответе говеждото - почистете го от жилите и посолете. На предварително загрята (200 градуса) скара запържете телешкото месо до готовност. Нарежете говеждото на порции и го залейте с маринатата. Оставете да кисне така 2 часа. Обелете артишока и го нарежете на кубчета. Сложете го в отделен съд да къкри 10-15 минути. За маринатата нарежете на ситно джоджена, добавете лимоновия сок, горчицата и олиото. Смесете всичко. Преди сервиране украсете ястието с билки.