Е рхан от „Его“ сключи брак по сметка с Ледената кралица – госпожа Сибел. Въпреки че в началото на сериала беше сгоден за друга, той не очакваше, че ще хлътне така. И сега разхожда принцесата като панаирджийска мечка, за да й покаже кой е и откъде е. Първо я качи в автобус – нещо, което никога не й се беше случвало, а после я отведе до първото си работно място – лавка за дюнери и лахмаджун. Точно с това ще поиска да ги нагости собственикът – батко Суат. А ако се чудите какво, аджеба, е това, веднага можете да попълните кулинарните си пропуски. Лахмаджун е пица с кайма и зеленчуци (домати, лук, магданоз). Обикновено се сервира с парче лимон или лимонов сок и се увива около зеленчуци - домати, чушки, корнишони, лук, маруля и патладжан. А ето и рецепта, по която можете да приготвите лахмаджун.
Продукти:
домати - 200 г
червена чушка - 15 г
зелена чушка - 15 г
лук - 20 г
чесън - 2 скилидки
магданоз - 15 г
агнешка кайма – 200-300 г
доматено пюре - 15 г
мляко - 75 мл
вода - 75 мл
пшенично брашно - 425 г
лимон на вкус
червен пипер на вкус
смлян черен пипер на вкус
сол - 12 г
Приготвяне:
Вземете среден домат и го нарежете на малки кубчета. Нарежете също зелените и червените чушки, лука, 2 скилидки чесън и магданоза. Наситнете с ножа.
Каймата се размачква с вилица, за да не стои на буци, разбърква се, добавят се зеленчуците и всичко се нарязва отново с нож. Добавете доматеното пюре, сол, червен пипер и черен пипер на вкус. Разбъркайте, оставете настрана за 1 час, за да се смесят всички съставки.
Замесете твърдо тесто, като за целта смесете брашно, вода, мляко, сол, омесете добре и оставете тестото да почине половин час.
Разделете тестото на три части, разточете всяка на тънка плоска кора с диаметър около 20–25 см.
За да разточите голям лист тесто, точилката трябва да е дълга. Освен това ще бъде по-лесно да направите трик с него, който ви позволява да направите дебелината на листа еднаква: окачете тестото на точилка и го завъртете около нея във въздуха.
Поставете 40 грама пълнеж върху всяка питка и я разпределете по повърхността с ръце, така че слоят да е много, много тънък. Печете във фурната на 200 градуса за 7 минути.
Забележка: Каймата трябва да се накълца с нож, а не в месомелачка, за да запази сочността си. Към тестото се добавя мляко, за да стане хрупкаво и шупнало. Ако искате да направите плосък лахмаджун, можете да замените млякото с вода.
![Кристи Красимирова](https://m.netinfo.bg/media/images/50416/50416665/50-50-kristi-krasimirova.jpg)