0

Г остоприемният домакин Юрий Самохвалов сяда на масата с Оленка Рижова и предлага да се почерпят със салата. Кокетката, която преди това скучае, отговаря нескромно: „Вече опитах. Правя такава салата по-добре от жена ви - трябва да добавите настъргана ябълка в нея”. 

И така, нека да пробваме.

Продукти:

една ябълка

1-2 моркова

300 грама шунка

една прясна краставица

една кисела краставица

250 грама консервиран зелен грах

две супени лъжици майонеза,

стрък копър, по желание

Приготвяне

Сваряваме морковите до омекване, охлаждаме и белим. Нарязваме ги на кубчета заедно с шунката и краставиците, хвърляме всичко в дълбока купа. Почистваме ябълката, прекарваме я през ренде и я мятаме към останалите съставки. Добавяме грах и майонеза, разбъркваме. Преди сервиране по желание се украсява със стрък копър.