0

В исаджийският бос Румен Маринов - Нарциса бе застрелян в гръб преди 20 години. Знаковата фигура от ъндърграунда днес се помни единствено от най-близките си хора. Любимата му дъщеря Марта, която тогава е едва 4-годишна, вече има 3-годишна дъщеря. Младата жена живее със сина на алкохолния бос Миню Стайков.ъ

23-годишната Марта Маринова почти не помни баща си, който е един от легендарните фигури в ъндърграунда от 90-те години и съосновател на силовата групировка ВИС. Нарциса е разстрелян в разцвета на силите си - на 40 години.

Устни

Дъщеря му е отгледана от майка си, а семейството очевидно не изпада в бедност след смъртта на боса. Марта завършва престижния Английски колеж с най-висок успех сред връстниците си. Нетипично за дъщеря на ъндърграунд герой, младата дама пише стихове. А от профилите й в социалните мрежи си личи, че не навижда т.нар. „кифли“. Въпреки това тя не е пропуснала да си направи огромни хиалуронови устни. Въпреки че атрактивната й визия не кореспондира с високия й интелект, красивата наследничка на Нарциса не пропуска и чалга партитата. Тъкмо на едно от тях се среща с бъдещия баща на детето й Стайко. Двамата са в обща компания и излизат с младежи, чиито родители също са от кръга на богатите българи. Говори се, че младата жена била много харесана и от бъдещия си проектосвекър Миню Стайков. Алкохолният бос бил очарован от красотата и интелекта на Марта. Не е ясно как би реагирал покойният й баща, който приживе бил много строг, твърдят близки до семейството.

Марта роди дете на Стайко Стайков.

 Марта роди дете на Стайко Стайков.
Instagram

Лидер

Eдин от лидерите на империята на братя Васил и Георги Илиеви беше убит преди 20 години, като екзекуторите му до днес остават неизвестни. На 27 ноември 2003 г. 40-годишният мъж слиза от лъскавия си „Мерцедес” пред жилищната кооперация на улица „Сребърна” в столичния квартал „Хладилника”. Спокойно тръгва към входа, когато килърите откриват огън. Маринов побягва през градинката към съседния блок на ул. „Христо Ценов”, но убийците го настигат и го ликвидират с изстрели в гърба и последващ контролен в главата. Трупът остава да лежи до паркиран джип. Открива го часове по-късно случаен минувач и подава сигнал в полицията. При първоначалния оглед е установено, че Нарциса е убит с два куршума в гърба и един контролен в главата. В градинката между блоковете е намерен заглушител и 4 - 5 гилзи от 9-милиметров пистолет.

Румен и жена му Биана кумуват на Главния Илиев на сватбата с Мая.

 Румен и жена му Биана кумуват на Главния Илиев на сватбата с Мая.
АРХИВ

Версии

Според криминалистите една от версиите е, че убийството е ответен удар във войната между представители на бившите групировки ВИС и СИК. Дни преди разстрела на Румен Маринов в София са убити наследникът на Поли Пантев - Евгени Стефанов - Женята и Николай Зарев - Данкина. Според друга версия кумът на Георги Илиев - Главния, е поръчан от Методи Методиев - Мето Илиенски, който изчезна мистериозно два дни по-късно и години след това официално бе обявен от съда за мъртъв. Слуховете са, че Илиенски бил ликвидиран лично от Главния заради убийството на Нарциса.

Нарциса е убит в гръб и с един контролен в главата.

 Нарциса е убит в гръб и с един контролен в главата.
АРХИВ

Борба

Нарциса е роден през 1963 г. Тренира борба до 1990 г., след което се включва в силовите групировки. Той е сред основателите на ВИС заедно с Васил Илиев, Георги Илиев и Николай Цветин. След убийството на Васил Илиев през 1995 г. Румен Маринов става част от новосформираната „ВАИ Холдинг” и съдружник в три фирми с Георги Илиев. Това са „Дерби-94”, „Рик-Г” и „Диамант клуб”. „Дерби” и „Диамант” са за ресторантьорство, вътрешна и външна търговия, туризъм. Първата фирма е ликвидирана през 1997 г. Маринов е бил съдружник и с ливанеца Халид Джорджес Заатар във фирма „Мода”. През този период Нарциса е многократно разпитван от полицията за спекула, игри на щастието и финансови измами. И до днес доказателствата по убийството му се съхраняват в МВР, но няма лица, които да са официално обвинени и осъдени, а давността по разследване на убийството му изтече тази година. Има данни, че предполагаемите физически убийци на Маринов - регистрирани за автокражби - са били ликвидирани няколко месеца след покушението му.

Гробът му в София е добре поддържан.

 Гробът му в София е добре поддържан.
Архив/Телеграф