0

М ис Силикон Гергана Райчевска изненада феновете си и обяви, че започва курс по актьорско майсторство. След като премине през него, Гергана твърдо е решена да запише и висше образование. Красавицата изигра култова роля в нов БГ филм и това й даде устрем и криле да разкрие новото си амплоа. Самата тя сподели, че досега има опит в киното, но далеч не професионален. „Играла съм малки роли и дубльорски в холивудски продукции, но нищо специално, искам да се науча и да превърна актьорството в моя професия“, заяви пред „Телеграф“ Гергана. Преди време певицата Андреа също обяви на феновете, че ще става актриса и започва да учи актьорско майсторство. Блондинката също припомни, че вече е участвала в един български филм с епизодична роля.

Сцена

Още една Мис Силикон - Анна Мария Чернева, завърши актьорско майсторство в НБУ. Хубавицата дори обмисляла да запише и магистърска степен в същата специалност, но за момента оставила тази своя идея за някой по-добър момент. „Така стана, че много ме завъртя работата и се отдалечих от магистратурата, но и бакалавър по актьорско не е зле. Все пак продължавам да празнувам празника на студентите“, с усмивка разказа за „Телеграф“ Анна Мария. Още в студентските си години миската имаше успешна роля в сериала на Нова „София - ден и нощ“. Последната пиеса на сцена пък тя изиграла в театър „Сълза и смях“. Дъщерята на президента на България Румен Радев – Дарина,

тази година ще празнува празника на студентите. Тя е студентка в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов. В момента третокурсничката играе в творбата на актрисата и режисьор Касиел Ноа Ашер "Сад. Игри по време на апокалипсис". Спектакълът е силно провокативен както с визия, така и с играта на актьорите, като това е основната идея на режисьора Касиел Ноа Ашер, която пък се прочу преди време с ролята си в постановката "Дон Жуан в пъкъла" на режисьора Иван Станев.

Миглена Ангелова се похвали наскоро, че е дипломиран психолог, и то не в една, а в цели 3 специалности.

Оценка

Ангелова не пропусна да се похвали пред феновете си, че е изкарала държавния изпит с отлична оценка и е много добра като специалист. Феновете й се втурнаха да я поздравяват, а някои се пошегуваха, че ще има много пациенти. Ангелова обаче ги поправи, че в тази област няма пациенти, а само хора, които работят върху проблемите си. Тв звездата от близкото минало обаче пропусна да съобщи в социалната мрежа кой точно университет е завършила. За сметка на това го е направила в собствения й сайт, от който става ясно, че учебното заведение, дало квалификацията й, е базирано в Русия – Международен онлайн институт по психология SMART. Първата й специалност е практическа психология. Обучението по нея продължило 14 месеца. Втората е бизнес психология, която според информацията на сайта е с продължителност 8 месеца.

Третата е гещалт терапия, където обучението също е 14 месеца. Ангелова обещава, че ще започне да прилага научените знания на практика веднага след Нова година и дори обяви график за записване за консултации. Твърди, че провежда терапии срещу безсъние, тревожност, паник атаки, страх от промени и др.

Книги

Плеймейтката Деси Димитрова все още е студентка по психология, красавицата се занимава с личностно развитие и подготвя нова книга, сподели преди време самата тя за вестник „Телеграф“. Още една плеймейтка ще става психолог. Носителката на куп титли, между които и тази за най-секси еротичен модел, Дениз Хайрула, е студентка по психология в Нов български университет. Красавицата споделя, че напоследък отделя особено внимание на уроците. Актрисата Вили Марковска също направи обратен завой и преди време съобщи, че става студентка по психология. Интересен факт е, че певиците Кали и Райна са професионални психоложки от фолкгилдията. Райна стартирала много успешно университетския си живот, докато не дошло време да се дипломира. Изпълнителката дълго отлагала голямата крачка, но в крайна сметка грабна диплома по психология от Нов български университет.

Теория

Кали признава, че много обича да учи. Тя завърши бакалавърска степен по философия, след което се сдобива и с магистратура по психология. Носителката на престижния приз "Мис Свят“ Вероника Стефанова е завършила политология. Мис Плеймейт Ася Капчикова също е завършила философия в Софийския университет. Красавицата признава, че никога не е обмисляла да се занимава с това. Имала теория и практика, дори е преподавала в едно училище като студентка. Певицата Емануела се записа да учи екология по време на ковид. "Предпочитам да уча, отколкото да си губя времето по кафета", споделила тогава Емануела. Родителите на певицата са искали тя да следва медицина, а не да се занимава с музика.

Оряшкова - доктор по спорта

Участничката в „Игри на волята“ по Нова Мария Оряшкова е с диплома от НСА. „Щом е свързано със спорта, всичко съм завършила. Доктор на спортните науки съм, учител, всичко, което можех, гледах да го завърша успоредно със спорта. Това ми е една от мечтите - да бъда преподавател в НСА. Междувременно да водя и тренировки в моето родно село и в София. И на деца, и на възрастни. Работила съм с деца в ЦСКА, имам малък опит и ми харесва“, обяснява за „Телеграф“ Оряшкова.