0

В ероятно няма да се изненадате да научите, че уголемяването на гърдите може да накара една жена да се почувства супер секси и нетърпелива за малко повече забавление в спалнята.

Това всъщност наистина е така. И все пак има период, в който силиконовите импланти може да попречат на секса и дори да го превърнат в кошмар.

Игра

Ако наскоро сте преминали през операция за повдигане на гърдите, или сте поставили силиконови гръдни импланти, резките движения под чаршафа са напълно забранени поне няколко месеца. Важно е да не се движите твърде бързо и рязко в леглото първия месец. За да избегнете усложнения, ще трябва да дадете време на тялото си да се възстанови. Дори и месец след като основният възстановителен период е минал.

Добре е да се подготвите да го правите бавно. Ако партньорът ви обича да си играе с гърдите ви, ще трябва да го предупредите, че това ще е възможно поне след месец, и то с много леки и нежни докосвания.

Нещо, което може да промени трайно усещането по време на секс, е понякога настъпващата промяна в чувствителността на зърната. Може би сте чували, че някои жени изпитват намалено усещане на зърната след уголемяване на гърдите. Има такива, при които дори изчезва напълно. Това се случва, но не при всички, и все пак е добре да сте запознати с този факт, преди да вземете решение да се оперирате. Според проучване на американски сексолози 30 процента от жените, които са с намалена чувствителност на гърдите след поставяме на силикон, споделят, че качеството им на сексуален живот се е влошило. Има дами, при които постоперативният период е доста продължителен.

Понякога поставянето на импланти може да ви накара да станете по-предпазливи. Има жени, които продължават да пазят гърдите си с години, след като вече са със силикон.

Дупе

Бивш бразилски модел споделя историята си и как пластичните корекции трайно са нанесли щети в качеството на секса. Тя разказва, че имплантите в гърдите и дупето са я накарали буквално да бъде нащрек при всяко движение. Красавицата изхарчила огромни суми за подобрения по тялото си. Пред психолог тя споделила, че по време на секс се тревожела през цялото време да не би имплантите й да се спукат или разместят. „Сексуалният ми живот се промени. Постоянно се притеснявам за имплантите в задните си части и за силикона в гърдите“, обобщава тя. Подобни оплаквания имат едва 3 процента от жените, които отключват обаче паник атаки и други симптоми след поставяне на силикон.

Все пак специалистите споделят, че при по- големия процент жени със силиконови импланти сексуалният живот се подобрява, те се чувстват по-желани и освободени в леглото. А това им дава възможност да развихрят фантазиите си и да използват гърдите си по различни начини.

*Автор: Василена Маринова