0
Лн ните месеци са радост за децата, но обикновено родителите са затруднени да измислят такава програма за малчуганите си, че да съчетаят полезното с приятното. И въпреки че ваканцията е в разгара си, остава повече от месец и половина до първия звънец. Така ако хлапетата досега да се отдавали само на игри през топлите дни, има още време, през което могат да съчетаят удоволствието с ученето. Езиковите курсове са целогодишни и разнообразни. Ако родителите имат повече от едно дете и решат да запишат и братчето или сестричето му на езикова ваканция, могат да ползват и отстъпки, които предлагат някои фирми.  Чарът на лятото е, че учебната школа може да се съчетае с приятни занимания като плуване, езда и др.
Различни фирми предлагат и организират различни градски лагери и занимални. Има оферти и за по-дългосрочни езикови ваканции. Така например в Банско се провежда международен летен езиков лагер с
курсове по английски за деца от 5 до 14 години
Школите са едноседмични и двуседмични. Така деца от България и чужбина могат да подобрят на чист въздух уменията си по английски език. Условието е децата да имат от начално до средно ниво на владеене на езика. Двуседмичният курс излиза 719 евро, а едноседмичният – 389 евро. Таксата включва транспорт и настаняване в хотел с пълен пансион, като малките курсисти се хранят по пет пъти на ден. Децата се обучават от висококвалифицирани учители и в малки групи по пет души. Освен уроци и храна,
таксата включва и различни летни занимания
като конна езда, плуване, планинско колоездене, екскурзии, пикници, пейнтбол, танци, създаване на умения за общуване с природата, тиймбилдинг игри и др. Малчуганите ще имат право и на безплатно ползване на детски клуб с многобройни игри и забавления от 8 до 22 ч.
Организаторите предвиждат и отстъпки. Така ако детето ви отива за втора поредна година на въпросните LuckyКids лагери, ползвате 15% отстъпка от таксата. За второ или трето дете от семейството също има преференциални тарифи с намаление от 10%. В случай че майката или таткото искат да придружат своя наследник, те също могат да използват отстъпки, които се уточняват след официално запитване до фирмата организатор.
Друг хит през лятото са летните езикови ваканции в чужбина. Освен  това има и голямо разнообразие от частни занимални, които осигуряват грижа и забавление за малчуганите през летните месеци.