0

П арното е запорирало пенсията на любимия комик Антон Радичев, когото приятели и почитатели с уважение наричат Баба Тонка.

Парното е запорирало пенсията на любимия комик Антон Радичев, когото приятели и почитатели с уважение наричат Баба Тонка.

Блокирането на сметката му е станало наскоро, след като е излязло решение на съда за дълг към „Топлофикация“ от 4000 лв. Заедно с лихвите вече сметката е станала към 6 бона, но актьорът е убеден, че не са прави и ще му върнат парите, затова твърдо обжалва.

Преди малко повече от година звездата на Народния театър успя да осъди същото енергийно дружество по друг казус и дори му върнаха 800 лв. „Истинско чудо“, възкликна тогава пред „Телеграф“ той и разказа за случая.

„Оказа се, че от „Топлофикация“ са закъснели и е тяхна грешката. Имам много добър адвокат, който сега продължава и с други подобни дела. Скоро ми предстои още един процес за моя апартамент, в който живея, защото върнатите пари са от наследственото жилище на майка ни. Повечето време живея при жена ми Еми и моя дом не го ползвам, а ми пишат сметки, въпреки че съм изключил парното. Е, ходя от време на време да го нагледам“, сподели Тонката.

Така един от тези случаи вече е излязъл с решение, което печеният юрист в момента обжалва. Докато излезе новото решение, сметката, по която социалните превеждат пенсията му, обаче е запорирана. Заради това се налага актьорът всеки месец да ходи до банката, за да я разблокира и да си я изтегли, тъй като по време на извънредното положение няма никакви други доходи. Това му създава допълнително напрежение, тъй като продължава драмата с бившия му зет Богомил Грозев, който не оттегля ипотеката си от апартамента му, който е заложил за кредита си, докато бяха още семейство с дъщеря му Кристина, въпреки че мина повече от година от развода. Радичев се оплака още, че екс тв водещият дори е блокирал номера му, за да не може да му звъни. А за да си спести едно главоболие покрай разблокирането на пенсията, той се е договорил с продуцентите на втория сезон на сериала „Ол инклузив“, в който започва да снима след броени дни, да му плащат хонорарите на ръка. „Разбрали сме се за по 200 лв. на снимачен ден“, добавя 72-годишната легенда.