0

Н а 200 места в София партиите и инициативните комитети могат да лепят агитационни плакати за предстоящите избори за парламент и президент на 14 ноември. Това стана ясно от заповед на кмета на града Йорданка Фандъкова.

На 200 места в София партиите и инициативните комитети могат да лепят агитационни плакати за предстоящите избори за парламент и президент на 14 ноември. Това стана ясно от заповед на кмета на града Йорданка Фандъкова.

Със заповед тя нарежда да не се използват агитационните материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението. Също така забранява агитациите, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидат-депутатите. Кметът посочва, че не трябва да се използва гербът или знамето на България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

Фандъкова забранява да се лепят или изписват агитационни материали във и на превозните средства от градския транспорт, спирки, електрическите табла и касети, паметници и дървета в София.

В заповедта се нарежда още да не се поставят агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която се намират през изборния ден и до края на гласуването.

Агитационните плакати пък трябва да се премахнат 7 дни след изборния ден.

Заповедта на кмета може да видите ТУК.