0
Вк ко дете мечтае за домашен любимец, но много родители смятат, че това е отговорност, с която не могат да се наемат.
И все пак в навечерието на 1 юни това, което ни занимава, е как да зарадваме малчугана у дома. Има начин да задоволим потребностите на детето, без да се обвързваме с истински животинки. Става въпрос за тоталния хит на пазара ­ интерактивните играчки, и то не от онези с кабел, а сензорните. Те са интересни, забавни и са досущ като истински. Няма как детето да не се влюби в кученцето Луси или котенцето Дейзи. Те са малки, пухкави и не хапят. Луси изпълнява 12 различни команди на български език. Тя сяда, става, ляга, изправя се на задните си лапи, подава лапичка, застава на главата си, лае весело, дава целувка и дори може да танцува. Дейзи пък се изправя на задните си лапички и мяука сладко като живо котенце. При натискане по гръбчето тя се сгушва в скута на малкия човек. При стискане на лапичката два пъти Дейзи дори започва да пее, но на котешки. И ако породистите домашни любимци ни струват поне 300-400 лева, интерактивните са около 100.
Универсално
Друг фаворит сред малчуганите е зарибяващото детско "Маша и мечокът". Този подарък също е универсален и подобно на интерактивните животинки той е подходящ както за момиченца, така и за момченца. По магазините вече е пълно с най-разнообразни вариации на малката Маша и нейния приятел мечока. Най-евтините подаръци, свързани с тях, започват от 10 лева. Друго подходящо за всеки пол и възраст са музикалните инструменти. Всяко дете обича да танцува, пее и свири. И в този случай разнообразието е огромно. От микрофони, йоники, китари и барабани до истински караоке системи. Цените започват от 20 лева и достигат до около 80 лева.
Ако пък имате момиченце и все още не знаете с какво да го зарадвате за празника на детето, гарантиран успех ще ви донесе "Замръзналото кралство". Този анимационен филм направи истински фурор в света на малчуганите. Сега всяко момиченце иска да бъде принцеса, но не коя да е, а принцеса Елза. Рокля като нейната можете да намерите в много карнавални магазини на цена над 80 лева. Има обаче и далеч по-достъпни аксесоари, които да превърнат вашето момиченце в надарената русокоска. Блестящи пантофки "Елза", музикален вълшебен жезъл, чанта или пък тоалетка. Каквото и да изберете няма да объркате. С марка Frozen се продават още комплекти за рисуване и оцветяване, за чай и, разбира се, много кукли. Освен Елза можете да намерите и други любими герои от "Замръзналото кралство" като сестра є Анна или обаятелния снежен човек Олаф. Друг подходящ подарък за малките принцеси са комплектите за гримиране и прически, количките за кукли и комплектите с бебета, които правят различни неща.
Като мама
Друга мечта за малките момиченца освен да се превърнат в принцеси е да бъдат като мама. Затова те проявяват интерес към всички играчки, които наподобяват истинските предмети от бита като ютии, прахосмукачки, шевни машини. Особено интересни са и декоративните кухни, които все по-често изглеждат направо като истински. По-евтините пластмасови плотове включващи фурна, котлони, шкафове, мивка са около 50-60 лева. Има обаче и дървени кухни, които са умален вариант на тези у дома. Отделно от тях се продават и всички останали уреди като миксери, сокоизстисквачки, кафемашини и други.
Камера
И докато девойките искат да бъдат домакини и принцеси, момчетата се целят към любимите си екшън герои. Факт е, че Батман и Спайдърмен са безсмъртни, но днес много по-популярни от тях са шпионите, детективите и войниците, които освен десетки филмчета са основни действащи лица и в любимите компютърни игри. Шпионски часовник с видеокамера, който притежава 3 обектива за снимане от различни ракурси и може да побере 30 минути видеозапис само по повод месеца на детето е на уникалната цена от 34 лева. Доскоро устройството с цветен дисплей струваше цели 100 лева. Подобно намаление има и другият шпионски хит. Отново става дума за камера, която е с подвижен обектив за панорамно видео за 360 градуса, USB кабел, слот за карта памет и специален софтуер за обработка на видеото. Цената му е 44 лева. Горе-долу за тези пари можете да намерите и различни оръжия, които са неизменна част от арсенала на всички герои.
Полицейски комплекти, водни или каубойски пушки, автомати и бластери биха зарадвали всеки малчуган.
Като татко
Но нека не подценяваме и желанието на момчетата да бъдат големи мъже. Ако дамите искат да приличат на мама, то момченцата мечтаят да бъдат като татко. Куфарчета с инструменти, работилнички и всички принадлежности към тях могат освен да забавляват хлапето и да го научат на нещо полезно. По магазините се продават бормашини, резачки, клещи, чукове, отвертки и каквото ви дойде наум. Всичко необходимо, за да стане малчуганът истински майстор.