0

Французите от Peugeot пускат новия пътнически модел Traveller, с който да превозват взискателни клиенти. За най-капризните випове от Peugeot са подготвили луксозния вариант Traveller i-Lab, който представя визията на марката за бъдещето на пътуванията. Новият шатъл за „много важни персони” дава оптимален баланс между компактни външни размери и обширно вътрешно пространство. Французите обещават, че за гостите на борда пътуването ще се превърне във вдъхновяващо и релаксиращо пътешествие. Още от пръв поглед Peugeot Traveller i-Lab налага своята индивидуалност на ВИП шатъл. Изразителната му предница притежава новата стилна идентичност на марката. Издигнатата нова вертикална предна решетка включва логото с лъва в средата си. Контурите са подчертани от аеродинамични линии и елегантни форми. Страничните панели са с вдлъбнати прагове на вратите и внушителни арки над колелата. Шатълът се справя лесно с маневрирането и паркирането в града, благодарение на скъсените си надвеси.

Външните размери са дължина 4,96 метра, широчина - 1,92 метра, височина - 1,90 метра и междуосие от 3,28 метра.

Външните му размери - дължина 4,96 м и широчина 1,92 м, го правят перфектен за градска среда, а височината му от 1,90 м позволява влизането в подземни и градски паркинги. Мощната му предница с вертикалната предна решетка със солиден хромиран кант загатва динамичните му възможности, подсилени от големи въздушни отвори. Ксеноновите предни фарове са изравнени с каросерията, а LED светлините с форма на бумеранг украсяват предната броня. Арките над колелата и изваяните странични панели подчертават дългото 3,28 м междуосие. В горната част линията на стъклата осигурява широка гледка към пространството. Пътническият автомобил е представен в шоколадов цвят Dark Copper с интензивни отблясъци. Със стилните си черти, заимствани от пътническите автомобили на марката, Peugeot Traveller i-Lab е иновативна концепция в сегмента на бизнес шатълите.

Плъзгащите се странични врати се отключват и отварят автоматично, само с просто движение на крака.

Новото Peugeot Traveller i-Lab е предназначено за спокойни пътувания, даващи възможността за провеждане на бизнес срещи в движение. Плъзгащите се странични врати се активират безконтактно само с просто движение на крака. Вратите се отключват и отварят автоматично, като осигуряват достъп до приветливия пътнически салон. За хората пътуването се превръща във вдъхновяващо пътешествие и подпомага бизнеса. Те могат дистанционно да резервират или освобождават стая в хотел, да извършват електронно плащане, виртуално посещение и други. В пасажерския салон пътниците седят на четири индивидуални седалки, обособени около гигантски 32-инчов таблет със сензорен екран, който може да бъде разположен върху поддържащата го арка според предпочитанията.

В пътническия салон има четири индивидуални седалки, обособени около гигантски 32-инчов таблет със сензорен екран.

На борда на Peugeot Traveller i-Lab има WiFi точка за достъп, Bluetooth, индуктивни станции за зареждане или очила за виртуална реалност. Технологичното оборудване на шатъла предлага напълно безопасно пътуване за пасажерите, осигурено от устройства, разпознаващи пътните знаци и проследяващи вниманието на водача. Осигурени са индуктивни станции за зареждане, в които могат да се включат различни смарт устройства. Огромният таблет и смарт устройствата са интегрирани в услугите за свързаност, разработени в партньорство със Samsung. Звуковият комфорт е оптимизиран със специфична акустична изолация и инсталация, включваща 17 високоговорителя, поддържани от три усилвателя и контролирани от цифров сигнален процесор. Пътниците са изолирани от външната среда чрез тонирани стъкла, разполагат с комфортна зона с индивидуални седалки, тапицирани с алкантара и черна кожа, и вътрешни панели на вратите, облицовани с кожа. Елегантната конзола на тавана осигурява приглушена светлина от LED лампи и деликатно разпръсква въздух от климатроника.

На разположение на водача е предвиден технологичен контролен панел със 7-инчов сензорен екран на централната конзола.

За водача Peugeot Traveller i-Lab е предвиден технологичен контролен панел, който му позволява да предложи услуги като висококачествена свързана навигация, засичане на невнимание, автоматична аварийна спирачка, както и приложение за проследяване на използването на автомобила. Новото поколение триизмерна навигация информира шофьора в реално време за пътния трафик и му предлага алтернативни маршрути, вземайки под внимание задръстванията. Системата предоставя също така информация за метеорологичните условия, цените на горивата и оптимизира ползването на автомобила. Гласовото разпознаване позволява на водача да контролира навигацията, телефонните и мултимедийните функции без да сваля поглед от пътя. На централната конзола има 7-инчов сензорен екран, на който се пресъздава 180-градусов изглед от високо към пространството зад автомобила.