0

Французите от Peugeot представиха новия си пикап с двойна кабина, с който марката се завръща на пазара на пикапите. С новия модел Peugeot съживява историята си в сегмента на пикапите, особено в Африка, в която изпъкват емблематичният модел Peugeot 403 от 1956 г., 404 от 1967 г. и 504, който го наследява до 2005 г. Новият пикап Peugeot притежава основните характеристики на сегмента, като здравина, издръжливост и задвижване 4x4. Със своя забележителен интериор и стандартно оборудване, той идва за да отговори на нуждите на клиентите, които търсят автомобил за работа, надежден при всякакви обстоятелства, лесен за експлоатация и подходящ за професионални и лични цели. Новият пикап Peugeot ще бъде пуснат в продажба през септември. Той е с дължина 5080 мм, широчината е 1820 мм, височината – 1715 мм, а междуосието е 2050 мм. Новият пикап Peugeot има всички основни характеристики на сегмента, като висока средна линия, вертикална предна част, хоризонтален преден капак и голям пътен просвет, вариращ от 210 до 215 мм в зависимост от версията.

Кабината и товарната платформа са монтирани върху стълбовидно шаси с твърда задна ос и 4-листови ресори.

Емблемата с лъва е разположена в центъра на голямата предна решетка, в унисон със стила на новите високопроходими модели на марката. Надписът Peugeot е щампован на задния панел и напомня на емблематичните му предшественици 404 и 504. Новият пикап е функционален и солиден, като се отличава с висока проходимост върху всякакви терени. Кабината и товарната платформа са монтирани върху стълбовидно шаси с твърда задна ос, 4-листови ресори и гуми Yokohama като стандартно оборудване. Тези характеристики осигуряват надеждност и издръжливост, адаптирани спрямо товара, както и висока проходимост върху всякакви терени и при всякакви условия. Товарната платформа е с дължина 1,40 м и широчина 1,39 м, като e оборудвана с куки за закрепване. Стените и подът са със специално покритие от смола, което допринася за здравината и твърдостта на цялото товарно отделение. Полезният товар е 815 кг.

Емблемата с лъва е разположена в центъра на голямата предна решетка, подобно на новите SUV на марката.

Новият пикап на Peugeot се задвижва от 2,5-литров надлъжен дизелов двигател с турбокомпресор и система Common-Rail, комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия. Моторът развива максимална мощност от 115 к.с. и максимален въртящ момент от 280 Нм. Предлага се във версии с двойно предаване 4x4 и само със задно задвижване. При версията 4х2 тягата се предава към задните колела чрез надлъжен вал и монтиран на задната ос диференциал. Натоварването е върху задните колела и колкото по-натоварен е автомобилът, толкова по-голяма е тягата. Задвижването 4x4 се активира със специален лост за предаване на част от тягата на предната ос. Това позволява на водача да избере при необходимост стандартен режим за двойно предаване 4H (4High) или режим 4L (4Low) при бавни предавки. Наличието на редуктор позволява възстановяване на въртящия момент при много ниски скорости за справяне с най-екстремни ситуации. Задвижването 4х4 осигурява на новия пикап Peugeot функционалност и комфорт върху всякакви терени и климатични условия.

Версията 4x4 е с хромирана арка над товарната платформа, рейки на покрива и странични стъпала.

Новият пикап Peugeot предлага широка гама стандартно оборудване, което включва климатик, електрически стъкла, радио със CD-плейър и USB порт. Освен това стандартното оборудване включва ABS с разпределение на спирачното усилие, помощ при паркиране на заден ход, въздушни възглавници за водача и пътника и странични огледала с електрическо задвижване. Новият пикап Peugeot предлага максимален комфорт на пътниците при ползването му както за професионални, така и за лични цели, с най-просторната кабина в своя клас, като пространство за пасажерите на втория ред е от порядъка на 1738 мм, а мястото за колената е 62 мм.