0

Т риумфално и изключително емоционално посрещане очакваше вчера бронзовите медалистки в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова, техния треньор и останалите от отбора и щаба.

Триумфално и изключително емоционално посрещане очакваше вчера бронзовите медалистки в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова, техния треньор и останалите от отбора и щаба.

Питка, мед и сол, родопски гайди и "Излел е Дельо хайдутин" в изпълнение на състезателката по бокс от 11-и клас на спортното училище на "Левски" Глория-Мари Бочева,

докараха до сълзи момичетата и треньора

Петър Касабов. Те бяха отрупани с цветя и дълго време раздаваха автографи и се снимаха с посрещачите.

"Едвам сдържам сълзите си от вълнение и дано такива усещания са по-чести. Удовлетворението е голямо, защото чакахме много тези успехи. Все още ми е трудно да осъзная какво постигнахме. Мисля, че на тази олимпиада повече спечелихме, отколкото загубихме. Дори аз пораснах в това състезание", бяха първите думи на Петър Касабов.

Попитан обаче какво предстои оттук нататък и дали българската борба има сили след 3 г. да подобри това класиране, той не бе толкова ентусиазиран.

"Нямам никаква представа какво предстои. Засега мисля да си почина и... Ще го мислим. Момичетата са млади, но вече достатъчно опитни и се надявам да съберат сили. Не знам дали този екип ще продължи към Париж 2024. Ще видим, от много неща зависи. Но нека се порадваме на успеха - два медала в женската борба. Да, не са златни или сребърни, но са заслужени", допълни треньорът.

Касабов разкри още, че Тайбе Юсеин все още не може да сгъва напълно оперираното си коляно, което й пречи да прави коронната си хватка. Той обаче похвали всичките си състезателки.

Уклончива по въпроса за бъдещето бе и Тайбе Юсеин.

"Не искам да казвам, че продължавам или спирам, все още не знам. Искам да си почина и да помисля

дали ще мога да изкарам до Париж

Ще го решим с бат' Пепи. Нямам особени проблеми с крака, по-скоро някъде в главата ми все още седи мисълта, че може да имам проблем с коляното. Мисля си за полуфинала и все повече се убеждавам, че всъщност направих това, което можах. Опитах се да надскоча себе си, но японката беше много добре подготвена. В мача за бронза се забавлявах", каза Тайбе.

"Много емоционално посрещане и вече полека започвам да осъзнавам какво направих, бяха първите думи на Евелина Николова. - Пътят ми беше много дълъг и труден, но с много прекрасни моменти, като онзи ден. Заслужава си абсолютно всичко. Това не е краят на пътя ми, а един трамплин. Париж 2024 е съвсем скоро и мисля, че е напълно по силите ми да опитам да си взема олимпийското злато. Този медал ме мотивира“.

Миглена Селишка, която за малко се размина с бронза в Токио, пък разкри, че е разочарована от класирането си, защото е била добре подготвена, но смята да преследва олимпийската си мечта и в Париж.

"Това не е краят, аз не съм показала нищо от себе си и има още какво да показвам", каза Миглена.