0

П рокуратурата в Харманли привлече като обвиняем мъж за купуване на гласове в населено място в общината на изборите на 4 април, съобщиха от обвинението.

Прокуратурата в Харманли привлече като обвиняем мъж за купуване на гласове в населено място в общината на изборите на 4 април, съобщиха от обвинението.

Той предложил и дал на четири лица парична сума на стойност 910 лева, с цел да ги склони да упражнят правото си на глас в полза на определена политическа партия.
Досъдебното производство е било образувано на 3 юли при условията на неотложност.

Служители на реда извършили претърсване и изземване в две постройки в бивш стопански двор на село Рогозиново. В една от постройките е била открита тетрадка с изписани в нея имена на български граждани.

В хода на производството са били извършени множество действия по разследването - разпити на свидетели, включително на 4 лица пред съдия, претърсвания и изземвания, разпознавания, изготвена е била експертиза.

Свидетелите са разказали за начина, по който обвиняемият е предложил на четирима от тях и им е дал различни суми пари, за да гласуват за конкретна политическа партия на парламентарните избори на 4 април.

Мъжът е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а действията по разследването продължават.