0

Д вамата убийци накарали Еранухи Пехливанян да излъже мъжа си, че е уморена и ляга да спи, за да може да не я търси. Това им дало около час време, в което успели да я отвлекат, да оберат 65 000 лв. от дома й и да избягат. Съдът остави за постоянно в ареста 49-годишния Гарабед Аршак Веринян и 59-годишния Михаил Симеонов Михов. На двамата са повдигнати три обвинения - за отвличане, грабеж на 65 000 в лева и евро и умишлено убийство на Еранухи Пехливанян с цел прикриване на предишните две престъпления.

Гарабед Веринян разигра цирк в съдебната зала.

 Гарабед Веринян разигра цирк в съдебната зала.
АВТОРЪТ и Фейсбук

Истински театър разигра Гарабед Веринян в съда и почти се разплака, като каза, че от дъното на душата си съжалява, че е причинил такова зло на семейство Пехливанян, които познава от преди. „Аз не съм убивал никого. Аз никого не съм убивал, исках да й предпазя живота, просто не успях. Още в самото начало, още като я видях на паркинга, казах: „Недей, аз я познавам, мъжа й познавам, арменци са, сънародници са ми. Недей да правиш нищо“. Никого не съм следил. Нямам представа, той (Михаил) многократно ме е карал да го вземам, понеже неговата кола е развалена, и да го карам до паркинга. Извади пистолета и каза, че ще ме застреля, че ще убие жена ми, сина ми, майка ми и сестра ми“, почти проплака Гарабед, който през живота си няма нито един ден трудов стаж. Той твърди, че Михаил е удушил и разфасовал Еранухи.

Пред една от аптеките на семейството колеги и приятели оставиха цветя в памет на Ери.

 Пред една от аптеките на семейството колеги и приятели оставиха цветя в памет на Ери.
АВТОРЪТ и Фейсбук

Тежкото криминално престъпление потресе Русе. За изчезването на съпругата на Бедрос в крайдунавския град се знаеше дни преди да бъде съобщена новината за убийството й. Всички обаче тайно се надяваха тя да бъде открита жива, молеха се дори да е нещо, свързано с трети човек в семейството, макар и да се знаеше, че Бедрос и Ери живеят в голямо разбирателство и такава версия е почти невъзможна. Искаха само да я открият жива и здрава. Полицията и прокуратурата също запазиха мълчание за изчезването на жената и съобщиха едва след като в Русенски Лом бяха намерени части от трупа й. Според прокуратурата в продължение на месец двамата убийци са следили жертвата си. В арменската общност в града хората се познават и не е било трудно убийците да се доберат до информацията, че Ери прибира оборота на аптеките и носи със себе си големи суми пари в брой. Така е станало и на 11 януари, когато е отвлечена. Привечер Ери излязла от една от аптеките, която е в близост до паметника на Альоша, със сумата от 20 000 лева. Насочила се е към луксозния си автомобил, паркиран на обществен паркинг в близост до сградата на НАП. Там е била пресрещната от двама мъже, единият от които - Михаил, бил в полицейска униформа. Мъжът се представил и поискал личната й карта, за да извърши мнима проверка.

Михаил криеше лицето си в съда.

 Михаил криеше лицето си в съда.
АВТОРЪТ и Фейсбук

След това влязъл в нейния автомобил и определил посоката на движение, а другият мъж тръгнал след тях с друга кола. Недалеч автомобилът на Еранухи спрял и тя била принудена да се премести в другата кола, която потеглила към дома й. При похищението са й поставени белезници, с които е ограничено движението й. В дома си тя дала на мъжете намиращите се в сейфа на семейството 45 000 в лева и евро. Тъй като Ери видяла лицата им и за да прикрият отвличането и грабежа на парите, двамата решили да я умъртвят. Междувременно я принудили да се обади на съпруга си и да му каже, че е много уморена, ляга си да почива и да не я търси, защото е добре. Още същата вечер престъпниците отвели Ери в покрайнините на Русе в близост до река Русенски Лом и там я удушили. На следващия ден се върнали, разчленили тялото, а останките хвърлили в Русенски Лом край село Иваново, което е на трийсетина километра от от Русе.

Мястото на отвличането е в централната част на града, опасано е с камери и е доста оживено. Защо Ери не е викала и не се е съпротивлявала, за да привлече внимание? Най-вероятно е била в силен шок и не е можела да реагира, или пък си е мислела, че като даде парите, ще бъде освободена. Още повече че единият от похитителите й е от арменската общност. Но извергите имали други планове за нея.

Гарабед Веринян разигра цирк в съдебната зала.

 Гарабед Веринян разигра цирк в съдебната зала.
АВТОРЪТ и Фейсбук

Еранухи и Бедрос се запознали на сбирка на арменската общност

Еранухи Пехливанян е от Шумен и семейството й е сред известните фамилии в арменската общност там. Завършила е средното си образование в града, а висшето - във Ветеринарно-медицинския институт в Стара Загора. С Бедрос Пехливанян се запознала на сбирка на арменската общност в Шумен и така съдбата я отвела в Русе. Въпреки че е зооинженер по професия, тя се включила в бизнеса на семейството, след като съпругът й става собственик на аптечната верига „Астра“. Двамата имат един син - Рафи, на 24 години, който живее в Лондон. Семейство Пехливанян се ползва с авторитет в крайдунавския град. За Ери колегите й казват, че е безкрайно добър и отзивчив човек.