0

О кръжната прокуратура в Русе отправи днес искане до Общинската избирателна комисия за премахване и изземване на агитационните материали на кандидата за кмет на Русе Венцислав Ангелов - Чикагото

Както Агенция „Монитор” писа вчера, мераклията за градоначалник Венци Чикагото, чиято кандидатура бе издигната от Националната републиканска партия, е обявен за национално издирване във връзка с влязла в сила присъда. Той не е бил открит на нито един от подадените адреси за изпълнение на присъдата от 3 години и половина затвор за трафик на 5,4 кг кокаин на стойност 1,4 млн. лева през Перу и Испания, произнесена на 28 септември т.г. от Върховния касационен съд.

„Присъдата не е приведена в изпълнение, тъй като Венцислав Ангелов се е укрил и е обявен за общодържавно издирване. С укриването си от органите на съдебната власт и полицията, Ангелов демонстрира незачитане на реда в държавата и препятства изпълнението на наложеното му наказание. Всеки кандидат за кмет, който претендира за доверието на жителите на общината следва да спазва законите и да дава своя личен пример за утвърждаване на правовия ред, а не демонстративно да ги нарушава”, се посочва в съобщението на прокуратурата. От там уточняват, че е фрапиращо разполагането на агитационен плакат на Венцислав Ангелов пред сградата на съдебната палата в Русе, „която олицетворява правораздаването в Република България, признало този кандидат за виновен в извършването на такова тежко престъпление”.