0

П ремиерът Бойко Борисов гласува с в СУ "Христо Смирненски" в Банкя. Той гласува с хартиена бюлетина.

Премиерът Бойко Борисов гласува с в СУ "Христо Смирненски" в Банкя. Той гласува с хартиена бюлетина.

"Пожелавам успех на всички, ние водихме най-толерантната кампания", обяви премиерът Бойко Борисов, след като гласува. Той посочи, че  изборите вероятно ще излязат над 150 млн. лева

"Получихме подкрепа от всички. Не на последно място считам, че в петък най-голямата подкрепа беше получена от ЕК с 1,3 млн. ваксини. Това е подкрепа за българите. Не мога да не кажа благодаря. И разбира се на всички полицаи, на СИК, на РИК-овете, работили са цяла нощ. Пожелавам честни и почтени избори, за да може така, както ни нареди народът, да имаме и претенции. Не може да имаш няколко процента, а да искаш да говориш от името на народа. Надявам се партията ми да е успешна", каза Борисов, като допълни: "Да не пропусна да честитя на католиците,днес е католическият Великден. Радев избра тази дата, но нека днес да отвърнем на лошото с добро и да сме позитивни".

След като гласува, Борисов се отби в Дивотинския манастир, за да запали свещичка за здраве. Там той обясни, че над 120 млн. лв. са осигурили през последните години за ремонт и строителство на храмове и манастири, както и за издръжка на свещенослужителите в БПЦ.

"Възстановихме стотици църкви, вдигнахме доходите и пенсиите, модернизирахме инфраструктурата, вкарахме страната в Европейския банков съюз. Може би заради безсилието си пред нашите успехи, опонентите ни изпращат да протестират клирици със забрана за извършване на богослужение, срещу които има и стартирали църковно-наказателни процедури", написа след това той във Фейсбук.

И добави: "Във всяко нещо, което сме направили, винаги ни е водила вярата. И убеждението, че грижата за храмовете и манастирите е грижа за нашите деца и внуци. Затова и от свинарник по времето на комунизма, днес Дивотинският манастир е едно прекрасно място, в което хората могат да укрепват вярата си. Надявам се днес Господ да е с нас и гражданите да подкрепят тези, които наистина работят".