0
„Гласувах и призовава всички да дадат вота си какъвто и да е той. Гласувах за кмет на София, за да продължат видимите резултати. Толкова е видно, че няма какво да коментирам“, това заяви премиерът Бойко Борисов и допълни, че преди е нямало нито един работещ фонтан, а най-младият автобус бил на неговата възраст. Имало и редица други проблеми, които той заварил като кмет на София.
„Главният архитект - с едно тушче, като натисне повече, и айде един два-декара отидоха. Взел ли е по-дебелия туш...“, върна се той в спомените.
„Пред общината беше като бит-пазар. По „Витошка“ висяха сутиени и гащи. Не бива да ги забравяте тези неща. Метрото и подземните паркинги бяха мечта“, обясни още премиерът. Министър-председателят гласува точно за 2,42 минути на днешните местни избори, преди да отлети за Брюксел на спешно съвещание по проблемите с бежанците. Той пусна и бюлетина и в допитването за референдум.

Малко по-късно стана ясно, че ЦИК проверява изказването на премиера за агитация. След като упражни правото си на вот, Борисов разкри за кого е гласувал.

„Въз основа на сигнал от медиите, ще бъде изискан видео материал, за да може комисията да се запознае с него, да бъде докладван на заседание. И вече ЦИК ще излезе със свое решение", обясни Александър Андреев, говорител на ЦИК.

По-късно от изборната администрация не взеха решение да санкционират Борисов.

По-малко от две трети от членовете на комисията са счели, че министър-председателя подлежи на наказание. Условието за налагане на такова обаче е, че в подкрепа на предложението за санкция трябва да гласуват поне две трети от членовете на ЦИК.