0

А ко разполагате с 10 милиона евро, къщата от филма „101 далматинци“ може да стане ваша. Разположен в лондонския квартал „Примроуз Хил“, имотът, покрай който писателката Доуди Смит (1896-1990) е минавала всеки ден, разхождайки своите бели кучета на черни петна, се предлага за продажба.

Ако разполагате с 10 милиона евро, къщата от филма „101 далматинци“ може да стане ваша. Разположен в лондонския квартал „Примроуз Хил“, имотът, покрай който писателката Доуди Смит (1896-1990) е минавала всеки ден, разхождайки своите бели кучета на черни петна, се предлага за продажба.

На обявата има куче – разбира се, далматинец, седнало пред входа на „розовата къща“, в която се развива действието на най-известния й роман „101 далматинци“ (1956). По него е направен прочутият анимационен филм на Disney от 1961-ва. През 1996 г. Компанията създава и едноименен игрален филм с участието на Глен Клоуз в ролята на Круела де Вил.

Сега прекрасната обител в един от най-престижните квартали на британската столица е на тезгяха срещу скромната цифра от 8,95 милиона паунда, или почти 10 милиона евро. Това обаче не е чак толкова много, като се има предвид, че Лондон е един от най-скъпите градове в Европа и като се вземе под внимание естеството на имота: 450 квадратни метра от Викторианската епоха в отлично състояние, които включват осем спални, четири бани, три кухни, едно студио, две градини и тераса на покрива.

Боядисаната изцяло в бонбонено розово къща е в продажба за пръв път от над 40 години насам. Градската легенда твърди, че Доуди Смит, вдъхновена от архитектурата й, е описала именно нея в своя роман, тъй като ежедневно я е виждала на пътя си, когато извеждала своите девет далматинци.

Обявата за продажбата е публикувана от агенцията за недвижими имоти Beauchamp Estates. „Това е рядка възможност да се потопите в магията на „Примроуз Хил“, гласи рекламата. Проблемът с финансите обаче далеч не е по силите на всеки...