0

Б ританската марка Land Rover се подготвя да отпразнува 50-годишния юбилей от създаването на първия луксозен всъдеход - Range Rover, като изгради огромна снежна инсталация на ледената писта в Арйеплог, намиращ се в северната част на Швеция. Произведението на изкуството е широко 260 метра и беше поставено в центъра на тестовия терен, през който всички модели на Land Rover са преминали преди серийно производство. 

Британската марка Land Rover се подготвя да отпразнува 50-годишния юбилей от създаването на първия луксозен всъдеход - Range Rover, като изгради огромна снежна инсталация на ледената писта в Арйеплог, намиращ се в северната част на Швеция. Произведението на изкуството е широко 260 метра и беше поставено в центъра на тестовия терен, през който всички модели на Land Rover са преминали преди серийно производство. 

Съоръжението на Land Rover в Арйеплог представлява замръзнало езеро, което осигурява перфектни условия за инженерите да тестват и оценяват най-новите модели на компанията.

Известният художник на снежни произведения - Саймън Бек, създаде юбилейното лого на 53 092 кв.м, като извървя повече от 45 000 стъпки по замръзналата повърхност, придружен от най-новите модели на Range Rover SV. От 2014 г. професионалистите от специалния отдел Special Vehicle Operations са отговорни за проектирането и създаването на най-бързите, най-луксозните и най-ексклузивните модели Range Rover в 50-годишната история на върховните високопроходими автомобили. Неподражаемият лукс, изящната изтънченост в салона и ненадминатата проходимост върху всякакъв вид терен на Range Rover SV са най-високата точка в развитието на модела, който не случайно си е заслужил прозвището Императора.

Снежното съоръжение в Арйеплог също така е дом и на зимната академия на Jaguar Land Rover, където клиентите преживяват тръпката от динамично шофиране върху ледена настилка. За безопасността на всеки един се грижат световноизвестни автомобилни експерти. Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа също изпита удоволствието да шофира в екстремни условия. Това беше част от празненството, на което боксьорът разучи изкуството на зимното шофиране под експертното наблюдение на инструкторите от Академията.

„С нетърпение очаквам да дойде юни, защото тогава Range Rover ще празнува 50-годишнината си, а аз ще защитавам световната си титла. За битката си в Лондон на 20 юни ще пътувам с новия си персонализиран Range Rover SVAutobiography. Не бих могъл и да си помисля за по-добро пътуване. Нищо не може да се сравнява с комбинацията от комфорт и поведение на пътя. Предполагам, че това е резултат от пет десетилетия опит”, сподели световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа.

Луксозното семейство на Land Rover ще отбележи 50 години иновации през юни, в деня на представянето на първия Range Rover с две врати през 1970 г. Оттогава до днес моделите Range Rover Sport, Evoque и Velar разширяват гамата на марката и се превръщат в най-желаните и модерни всъдеходи в света. Оригиналният Range Rover от 1970 г. е всемогъщ високопроходим автомобил, който въведе и антиблокиращата система ABS, електронния контрол на сцеплението и електрическото автоматично въздушно окачване. През 2012 г. луксозният Range Rover стана пионер в производството на купета с алуминиева архитектура при големите високопроходими автомобили.

През 2015 г. Range Rover стана и първият всъдеход, оборудван с иновативната система All-Terrain Progress Control, която помага на водача да поддържа постоянна скорост в трудни условия и която вече е налична при цялата линия на Land Rover. „За пет десетилетия Range Rover се превърна в най-желания луксозен SUV в света. Неговата неповторима комбинация от лукс, изтънченост и проходимост върху всякакъв вид терен накара хората по целия свят да останат без думи”, сподели проф. Гери МакГавърн, директор на дизайнерския отдел на Land Rover.

Екипът от квалифицирани инженери и дизайнери на Special Vehicle Operations са приложили своя опит в редица модели на Range Rover и четири от тях бяха налични в Арйеплог, за да ги тества Антъни Джошуа. Световният шампион се научи как да се дрифтира на ледена настилка в диаметър от 260 метра и как да управлява колите на различен терен по замръзналото езеро. Специално за боксьора бяха налични възможно най-луксозните и бързи всъдеходи от актуалната гама на Range Rover.

Върховният автомобил в моделната линия е Range Rover SVAutobiography. Той е най-елегантният и луксозен Range Rover, който съчетава седалки подобни на тези в самолетите Executive Class Comfort-Plus и автоматични задни врати. Завладяващата комбинация от удоволствие при шофирането, изтънчен лукс и проходимост върху всякакъв вид терен може да бъде на едно място само при „Императора”. Луксозният британски всъдеход разполага с богат избор от двигатели, включително и най-новият хибриден силов агрегат на компанията досега Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV).