0

И збирателка от 16-та секция в училище „Черноризец Храбър” в пловдивския район „Тракия” получила маркирана предварително бюлетина, с която трябвало да гласува. След като жената се оплакала, че това изобщо не е редно и е нарушаване на Изборния кодекс, от секционната комисия й дали нова, втора бюлетина, която обаче също се оказала маркирана. За случая от предизборния щаб на парламентарно представената партия са уведомили полицията и районната прокуратура в Пловдив и главния прокурор. По данни от предизборния щаб дори имало арестувани членове на 16-та СИК в „Черноризец Храбър”, но тази информация бе категорично отречена от полицията в Пловдив.

Жалба до ОИК в община „Марица” подаде партийна коалиция. В жалбата се съобщава, че майка и дъщеря са членове на 30-та секционна избирателна комисия в училището в село Рогош. Това е грубо нарушение на Изборния кодекс, въпреки че двете са с различни фамилии и настояваме тази нередност незабавно да бъде отстранена, заявиха от Предизборния щаб на коалицията в община „Марица”. От Общинската избирателна комисия увериха, че ще разгледат жалбата и едната от двете веднага ще бъде отстранена от 30-а СИК. Според друг сигнал, този път от Пловдив, в една от секциите в район „Южен” избирателите не получават бюлетини за референдума, а бивали питани дали искат такива.

Междувременно ромски барони от „Столипиново” признаха, че мизата на глас в гетото е 30 лева. „Очаква се надвечер цената да скочи”, коментираха пожелалите анонимност от квартала.