0
Ко ометрични задръствания по „Цариградско“ вбесиха хиляди шофьори вчера сутринта на път за работа. Причината е започналият ремонт на важната пътна артерия. Задръстването предизвика и закъснение на градския транспорт в столицата.
Строителните машини и работниците затвориха северното платно, което води към Орлов мост и центъра, между външно министерство и “Алея Яворов”. Движението преминава през проход от свалени мантинели в насрещното южно платно, което става двупосочно.
До края на месец юни ще се извършва рехабилитация на участъка с цялостно преасфалтиране на пътните платна, укрепване на основата, където има констатирана
необходимост от ремонт в дълбочина
смяна на бордюрните ивици по цялото протежение, поставяне на нова еластична ограда, за да се повиши безопасността на движение.
Междувременно от Столична община съобщиха, че във връзка с реконструкцията на бул. „Александър Малинов” до 15 юни се забранява движението на пътни превозни средства в участъци от 150-170 метра по левите ленти на пътното платно.  Реконструкцията ще се извършва  поетапно в посока от бул. „Цариградско шосе” към бул. „Академик Андрей Сахаров”.
До 30 юни се забранява и
влизането на пътни превозни средства в двете посоки
 престоят и паркирането по ул.”П. Каравелов” между ул.”Забърде” и ул.”Я. Забунов”. Това се налага във връзка с реконструкция на топлопровод, уточняват от местната администрация.
За около 15 дни се затваря и тунелът, който минава под “Цариградско шосе” и отвежда движението до Семинарията.
Заради ремонтните дейности ще има промени в маршрута на автобусна линия 305 в посока Централна гара - от хотел “Плиска” при ул. „Алфред Нобел” надясно по пътната връзка на ул. „Александър Жендов”. Тролейбусите от линии 4, 5, 8 и 11 се пренасочват в южното пътно платно.
Автобусните линии, които не променят маршрута си, също се пренасочват съгласно въведената временна организация на движение.