0

Ж елезният човек Робърт Дауни Джуниър е в процес на преговори да се присъедини към актьорския състав на предстоищия филм на Кристофър Нолан - „Опенхаймер“. 

Железният човек Робърт Дауни Джуниър е в процес на преговори да се присъедини към актьорския състав на предстоищия филм на Кристофър Нолан - „Опенхаймер“. 

Заглавието, което ще се фокусира върху учения, начело на проекта, довел до изобретяването на атомната бомба, ще се появи на голям екран на 21 юли 2023 г. - дата, която традиционно и преди е запазвана за филми на режисьора през годините. Денят е и едва около две седмици преди годишнината от бомбардировката в Хирошима.

Освен Дауни Джуниър към каста се предполага, че ще се присъедини и Мат Деймън. Сред потвърдените вече актьори в „Опенхаймер“ е Килиън Мърфи. Емили Блънт също вече е пред подписване на договор за участие в заглавието.

Сценарият на филма, който отново ще бъде дело на Нолан, е базиран на книгата American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer („Американският Прометей: Триумфът и трагедията на Дж. Робърт Опенхаймер“) на Кай Бърд и покойния Мартин Дж. Шъруин.