0
Пж ж, звезди, блясък в очите и цветя в косите. Вакханалията на лятото е в разгара си, а кулминацията идва на 7 и 8 август с фестивала Spirit of Burgas. Грехът тази година е избрал за свой саундтрак парчетата на Роби Уилямс. Организаторите на феста очакват да ги припяват поне 50 000 души, повечето от които от женски пол.
Фестивалният дрескод се подчинява на две основни правила: удобство и лежерно хипи излъчване. Това накратко означава, че високите токове и драматичният грим са аут. Небрежното излъчване се постига най-лесно с плитки, индиански върви, много цветове накуп и аксесоари. Ако все пак не можете без щипка класическа елегантност: диадемите и живите цветя, сплетени на венчета в косите са задължителен елемент във фестивалната мода не само това лято.
Тази година доста от световните дизайнери бяха вдъхновени от романтиката на свободния дух. Поднесоха я поръсена със звезден прах на Седми­цата на модата в Париж. Момичетата от ревюто на Versace приличаха на горски нимфи, отчасти благодарение на диадемите от листа и цветя. Косите падаха без задръжки и на едри вълни.
Подобна беше ситуацията и при Zuhair Murad. Роклите, извезани със сребърни съзвездия, а също и класическите му модели, украсени с пайети, бяха допълнени от диадеми със звезди и нищо друго.
Elie Saab и Valentino пък буквално коронясаха моделите си. Но докато  при Valentino диадемите бяха съвсем тънки и красяха косите на момичетата, хванати в плитки, то Elie Saab заложи на пищност и богата украса. Моделите приличаха на модерни императрици, а златните им корони се съчетаваха както с обшитите с детайли рокли, така и с огромните обеци, допълващи приказните тоалети.